Vznešená fialová barva upoutá svojí pompézností

Tagy:  fialová barva, jak nosit fialovou, jak komboim

Vznešená fialová barva upoutá svojí pompézností

Fialová je bohatá a nádherná barva, která se hodí téměř pro každý typ pleti. Tato barva stále přichází do módy, což není vůbec překvapivé vzhledem k její mnohostrannosti. V průběhu věků byla fialová barva spojována s královskou hodností, a dokonce i dnes je ideální barvou pro formální oblečení.

Jak nosit a kombinovat fialovou barvu

Fialový topFialový top Fialové kalhotyFialové kalhoty

Samozřejmě, že tato krásná barva nemusí být omezována jen na slavnostní příležitosti. Existuje spousta možností, jak může být začleněna do každodenního oblečení. Navíc v široké škále odstínů fialové od šeříkové a levandulové, až po sytě fialovou a švestkovou, si vybere každý, podle typu pleti a barvy vlasů.

Fialové spodní prádloFialové spodní prádlo

Mějte na paměti, že mnoho moc škodí a stejně je tomu také u fialové barvy. Pokud zvolíte outfit i doplňky pouze ve fialové barvě, můžete také vypadat jako chodící lilek. Samozřejmě se dá naučit, jak používat tuto barvu uvážlivě v oblečení, v jaké poměru, s jakými dalšími barvami ji můžete kombinovat a v neposlední řadě také s jakými doplňky.

Fialova jde velmi dobře párovat s hnědou, jedná se o skvělou dvojici pro outfit například o práce. Zvolte například fialovou košili spolu s neutrálně zbarveným kostýmkem. Pokud máte pocit, že fialová košile příliš odvážná, můžete použít pouze fialové doplňky, jako krásný šátek nebo kabelku. Alternativou můžou být i fialové šperky.

Fialové doplňkyFialové doplňky Fialové botyFialové boty

Přes den kombinujte fialovou s tmavě nebo temně zelenou, khaki, čokoládovou, černou nebo bílou. A večer se pak na fialovém podkladu budou nejlépe vyjímat zlaté doplňky.

Fialové šatyFialové šaty

Velmi zajímavé je také kombinace fialové a růžové. Osobně mě v poslední době okouzlila kombinace světle fialové a světle modré. Kombinace těchto dvou barev je velmi něžná a romantická.

Na jaro jsou vhodné světlejší odstíny a na podzim se nosí naopak tmavé syté odstíny fialové. Tmavší odstíny fialové na šatech se dají využít i v teplém období pro večerní příležitosti.

Kombinujte s protilehlými barvamiKombinujte s protilehlými barvami

Proč milujeme fialovou barvu?

Fialová barva v sobě obsahuje dva protipóly: modrý klid a červenou aktivitu. Z toho důvodu může na některé lidi působit rušivě, většinou má ale uklidňující účinky. Mají jí v oblibě hlavně lidé kreativní, často s uměleckými sklony.

www.asos.com

Článek Vznešená fialová barva upoutá svojí pompézností byl publikován 25. března 2012 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...