4 tipy na dokonalé nalíčení

Tagy:  tipy, nalíčení, make-up, podklad, krém, tvářenka, stíny, řasenka, líčení, podklad

Sponzorované odkazy:

4 tipy na dokonalé nalíčení

Make-up a kde jaká líčidla jsou vymoženostmi moderní doby, které na toaletní stolky většiny dam zkrátka patří. Někdo si potrpí na výraznější oči či rudé rty, jiné dámy zase preferují naprostou přirozenost v podobě jednolitého podkladu a jednoduché řasenky. Ovšem nalíčit se tak, abyste za každých okolností vypadaly naprosto dokonale, přirozeně a rozhodně ne vyumělkovaně, chce několik základních triků, bez kterých se neobejdete…

Dokonalá pleť

Základem precizního líčení je vždy skvěle vypadající pleť. Nezáleží na tom, zda máte pár pupínků, anebo po probdělé noci vlastníte pořádné kruhy pod očima. Než sáhnete po krycím make-upu a hutném korektoru, vždy pleť důkladně ošetřete. V první řadě si pořiďte denní krém dle typu vaší pleti, bez toho se rozhodně neobejdete. Pakliže je vaše pleť flekatá a nesjednocená, vyzkoušejte BB krém, který pokožce dodá svěžest a jednolitou barvu. Teprve poté můžete nanést make-up a pokračovat v líčení.

Dokonalý make-up je základ, autor: nellyDokonalý make-up je základ, autor: nelly

Jak vybrat odstín?

Kamenem úrazu spousty žen je nevhodně zvolený odstín make-upu. I když máte možná pleť jako z obrázku, o několik odstínů tmavší či naopak bělejší podklad vám na kráse rozhodně nepřidá. Jak tedy vybrat ten nejlepší odstín? Do prodejny jděte vždy nenalíčená a použijte tester, kterým obličej důkladně potřete. Poté se na denním světle přesvědčte, jestli jste vybrali dobře, případně si nechce poradit od personálu. Nikdy však test neprovádějte na umělém světle či v přítmí, barevný odstín bude zkreslený.

Kterou zvolit tvářenku?

Volba tvářenky je dalším důležitým krokem, neboť i zde ženy dělají spousty zbytečných chyb. Čemu je třeba věnovat pozornost je odstín vaší pleti, ale také roční období. V tuhých mrazech zapomeňte na perleťové rozjasňovače a bronzery, naopak vsaďte na zemitější odstíny, které působí přirozenějším dojmem. Blondýnky by měly používat barvy korálové, naoranžovělé, růžové či v letních měsících lehce do bronzova. Brunetkám zase prospějí všechny odstíny hnědé, béžové, ale také s nádechem do červena.

Nanést tvářenku je někdy umění, autor: johnlewisNanést tvářenku je někdy umění, autor: johnlewis

Se stíny opatrně

S očními stíny je to ošemetné a rozhodně ne jednoduché. Někdy vám mohou dopomoci, jindy zase na kráse rapidně ubrat. Pokud tedy nevíte, jaký odstín vám sedí, nepouštějte se do žádných experimentů a raději použijte rozjasňovač, který aplikujte pod obočí a do vnitřních koutků očí. Následně jemnou linku na horní víčko a poté už jen řasenku.

Článek 4 tipy na dokonalé nalíčení byl publikován 1. května 2014 v 09.00 v rubrice Doplňky a Nákupy. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...