Co ladí ke každému outfitu? Přece perfektní pleť!

Co ladí ke každému outfitu? Přece perfektní pleť!

Je snad něco horšího než špatně sladěně oblečení? Pleť posetá černými tečkami a zarudlými pupínky. Můžete si na sebe vzít třeba nejnovější model od Versaceho, ale stejně bude v centru pozornosti vaše problematická pleť. Pokud jí však vrátíte zdravý look, pak naopak celkový dojem ze své vizáže umocníte. Péče o pokožku, která je charakteristická nadprodukcí mazu, přitom není příliš složitá. Musíte jen dodržet následující zásady.

Nezanedbávejte odličování

Komu by se chtělo po náročném dni trávit před zrcadlem více času, než je nezbytně nutné? Odličování sice nepatří mezi oblíbené činnosti, ale o to je důležitější. Na pokožce vám nesmí zůstat nečistoty, make-up či cokoliv jiného. Budete-li si pleť důkladně čistit před spaním i ráno, odvděčí se vám krásnějším vzhledem. Spoustu práce vám usnadní „zázračná“ micelární voda – vyzkoušejte třeba Sébium H2O od Biodermy. Dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co je na trhu k mání.

Mějte vždy čisté ruce

Udržet ruce perfektně čisté je leckdy nesplnitelný úkol. Přesto se o to snažte – a když se vám nenaskytne příležitost k tomu, abyste si je opláchla pod tekoucí vodou, příliš často se nedotýkejte obličeje. Špinavé ruce jsou zdrojem bakterií a dalších nečistot, které mohou způsobit zhoršení pokožky – tvorbu černých teček a zarudlých pupínků.

Akné se nevymačkává

Takový ten pocit, kdy se pohodlně posadíte před zrcadlo a začnete si pupínky a zanesené póry vymačkávat… Tak s tím je konec. Neodborné zásahy vedou k tomu, že se stav pleti zhorší. Chcete-li mít tvář posetou jizvičkami, tak v tom pokračujte. V opačném případě si dejte od vymačkávání pohov.

Pořiďte si správnou kosmetiku

Předpokládáme, že máte poličku plnou kosmetických produktů. Udělejte „čistku“ a nechte si pouze ty, které svým složením vyhovují mastné a problematické pleti. K častým chybám patří používání vysušujících přípravků – ty pleť dráždí a způsobují zvýšení produkce kožního mazu, což je opak toho, co je vašim cílem.

Pokud si s výběrem vhodné kosmetiky na problematickou pleť nevíte rady, proberte to s lékárníkem či dermatologem. Odborníci vám doporučí přípravky, které vaší pleti prospějí a zbaví vás pupínků. Většinou se nakonec dostanete k produktové řadě Sébium od Biodermy, protože právě ta patří k nejúčinnějším a zároveň nejšetrnějším na trhu.

Pleť jde ruku v ruce s vaším životním stylem

Ani ta nejlepší kosmetika vás nemusí zbavit akné, když alespoň mírně neupravíte životosprávu. Kouření, nadměrná konzumace alkoholu a nezdravý jídelníček plný cukrů a tuků se musí na stavu pokožky zákonitě podepsat. A neprospívá ani častý stres – snažte se ho eliminovat a předcházet situacím, které vás rozhodí na několik dní dopředu.

Článek Co ladí ke každému outfitu? Přece perfektní pleť! byl publikován 3. října 2018 v 23.15 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Marek Maťovka. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...