Za nákup v second handu se nemusíte stydět

Sponzorované odkazy:

Za nákup v second handu se nemusíte stydět

Second hand, nebo chcete-li sekáč, není pouze pro lidi, kteří se nemohou dovolit nákup nového oblečení. Jistě po revoluci tomu tak bývalo. Ale nyní je second hand místem, kde můžete sehnat originální kousky na doplnění vaší garderoby. Navíc vyhovuje dnešnímu módnímu trendu udržitelné módy.

V second handu můžete objevit i skutečné luxusní pokladyV second handu můžete objevit i skutečné luxusní poklady

Některé módní řetězce se ubírají trendem, kdy vyrábí oblečení z recyklovatelných materiálů, například známé C & A. Pokud rádi nakupujete značky z vyšší cenové kategorie, tzv. luxusní značky, i na takové můžete v kvalitním second handu narazit. Dokonce při troše štěstí na kousky nové, outletové, ještě s cenovkou. Pokud vám daný kousek úplně nesedí, můžete jej snadno upravit, stačí k tomu nitě, šicí stroj a trocha trpělivosti.

Mají tzv. nákupy z druhé ruky nějaké výhody?

Udržitelný způsob nakupování oblečení

Víte, že na naší planetě se momentálně nachází tolik textilu, že by oblékl až 46 miliard lidí? Nemáme šanci všechno nakoupené oblečení unosit, a proto valná většina končí postupem času na skládkách, díky tomu bude znečisťovat naši planetu po stovky let. Je tedy na snadě, že když koupíme oblečení z druhé ruky, ulehčíme naší planetě a můžeme mít dobrý pocit z toho, že v podstatě přispíváme našemu životnímu prostředí.

Obrácený postup

I vy můžete svoje nenošené, či nepoškozené oblečení nabídnout ke komisnímu prodeji do bazaru, či jej prodat pomocí internetu. Nebo jej můžete odvézt do charity, kde díky prodeji vašeho oblečení vydělají finanční prostředky na pomoc potřebným lidem, kteří jsou v nouzi.

Nezatíží to váš rozpočet

Nakupování v second handu má i další výhodu. Nezatěžuje váš rodinný rozpočet. Můžete si i s menším finančním obnosem dovolit vypadat stylově. Když vypadáte dobře, má to pozitivní vliv i na vaše sebevědomí i psychiku.

Můžete najít i skutečné poklady

Občas v second handu narazíte na poklad, jako je třeba téměř nenošená značková kabelky, šaty s cenovkou od známé návrhářky a luxusní doplňky.

Váš styl bude 100% jedinečný

Jste typ člověka, který rád vyčnívá z davu? V tom případě nejspíše nekupujete trendy oblečení z běžného cenově dostupného butiku, protože pak všichni vypadají stejně a potkáváte lidi, kteří jsou stejně oblečení jako vy. To se vám v second handu nestane. Kousek, který pořídíte tam, bude vždy originální a jedinečný a neuvidíte ve stejném outfitu kolegyni v práci.

Ať je již vaší motivací k nákupu oblečení v second handu méně textilního odpadu, či možnost nosit originální kousky, nemusíte se za to stydět, vždyť tyto obchody jsou k tomu určené. Každý milovník módy. I světové celebrity se klidně přiznávají, že tam občas zavítají, tak proč ne vy?

Článek Za nákup v second handu se nemusíte stydět byl publikován 19. října 2020 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...