Obnovte si váš šatník za pár korun

Tagy:  nakupování, levné nákupy, obnova šatníku, nákup, second hand, sekáč, sekond hand, outlet, vintage shop, shop, shopping

Sponzorované odkazy:

Obnovte si váš šatník za pár korun

Chcete si obnovit šatník a je vám líto utrácet hromadu peněz? Nevěšte hlavu! Udělejte si důkladnou inventůru vašeho šatníku a zajděte se podívat do obchodů, které vám nabízí zboží doslova za hubičku. Takové obchody jsou – second handy nebo tzv. vintage shopy. Tento článek vás seznámí s tím, kde, kdy a jak nakoupit, aby vaše peněženka zůstala stále „naducaná penězi“ a váš šatník doslova praskla ve švech „novým“ a stylovým oblečením.

Krok číslo jedna

První a zároveň nejdůležitější krok, co musíte udělat, je malá „inventrua“ a „cenzura“ vašeho dosavadního šatníku. Položte si ruku na srdce a řekněte, kolikrát jste např. nosila ty kalhoty, co vám leží úplně vzadu, kolikrát jste si na sebe oblékla šedivý svetřík, otrhané džíny apod.? Vlastníte také extravagantní lodičky a až teď jste zjistila, že jste je neměla vlastně nikdy na sobě?
Nejdůležitějším krokem v tuto dobu pro vás je – přeskládejte si šatník a vyřaďte oblečení, které vám jen zabírá místo. Jedině tak zjistíte, čeho máte málo a jakého oblečení máte naopak nadbytek. Díky této „očistě“ zjistíte, co je třeba dokoupit a co ne.

Nákup s rozumem

Při nakupování používejte hlavně rozum. Neberte to jako urážku, tak to není vůbec míněno, ale vždy se ptejte sama sebe: „Dokážu tohle oblečení nosit?, Budou mi ladit zelené lodičky s ostatním oblečením?“ Vyhledat si oblečení je jednoduchá věc, ale umět ho nosit a kombinovat je věc druhá.
Většina z nás dělá stejnou chybu – vyhledáváte oblečení o jedno číslo menší s tím, že do něj zhubnete. Nedělejte to! Raději si kupte takové oblečení, které vám padne jako ulité.

Doplňky vás rozzáří

Další rada zní – utrácejte jen za nadčasové kousky, které vám nejen sluší, ale také ladí s vaším celkovým outfitem. Co tím máme na mysli? Nevyhazujte peníze za trendy oblečení, které je někdy až zbytečně předražené. Zkuste se oblékat do takového, u kterého máte jistotu, že i další rok bude IN. Obyčejné tričko (bude moderní snad pořád) můžete ozdobit krásným šperkem nebo bižuterií. Pořiďte si šperky, které vás rozzáří!

Nakupování

Pokud toužíte po hezkém oblečení, ale vaše peněženka vám nedovoluje utrácet – zajděte se podívat do second handů. Nebojte se, už dávno neplatí, že se musíte přehrabávat v bednách obnošeného a starého oblečení. Dnešní second handy jsou už úplně jinde než tomu bylo před několika lety! Existuje spousta takových, kde seženete i úplně nové a nenošené oblečení za slušné ceny. Navíc se dá nakupovat i v tzv. outletech, ve kterých se prodávají kolekce z loňských sezon. Takové oblečeí se dá pořídit až za poloviční cenu.

Článek Obnovte si váš šatník za pár korun byl publikován 18. června 2010 v 00.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...