Chybí vám originální oblečení? Ušijte si je sama

Chybí vám originální oblečení? Ušijte si je sama

Chceme-li zajímavé a netradiční oblečení, v němž nebudeme cestou do práce či na výletech potkávat kde koho, je potřeba nakupovat v buticích nebo luxusnějších obchodech. To je však cenově náročné a mnohé z nás, zvláště, máme-li rodinu, si utrácet za oblečení nemůže dovolit. Výborným řešením může být šití si vlastního oblečení. Stačí správný střih, krásná látka a máte vystaráno.

Zahalte se do jemného úpletu

K velmi používaným materiálům, z nichž bývá často zhotoveno oblečení, patří úplet. Je naprosto příjemný na dotek, hodí se proto nejen na kousky pro dospělé, ale i děti. V nabídkách obchodů najdete jednobarevné varianty, ale i krásné pestré, ať už hledáte látku posetou květy, máte rády extravaganci nebo třeba chcete sezónní látku, na níž budou zimní motivy. Koupíte-li si kvalitní úplet v metráži, můžete ušít sama nebo s pomocí profi švadleny krásná trika, mikiny nebo třeba legíny pro sebe i svou ratolest a chodit moderně sladěni. A to lze jak s dcerami, tak syny.

Látka bavlna premium Tanečnice, foto: takoy.czLátka bavlna premium Tanečnice, foto: takoy.cz

Bavlna pro mnohé použití

K doplnění si šatníku o zajímavé a cool kousky vám zaručeně pomůže i oblíbená bavlna v metráži. Tu ale můžete zvolit i při výrobě textilních doplňků pro váš domov. Vyrábí se v mnoha gramážích a můžete ji tak použít i na ušití povlaků na podsedáky, ložní povlečení, nový ubrus a podobně. Vybrat se dá motiv ideální pro děti, ale také dospělé, kteří mají rádi přírodu, město, samozřejmostí jsou jednobarevné látky. Velmi bohatou nabídku za rozumné ceny najdete kupříkladu na stránkách takoy.cz.

Oživte outfit šperkem

Také se vám stalo, že jste potkali někoho, kdo byl sice krásně oblečen, ale k dokonalosti mu chyběl šperk? Ať už budete mít na sobě šaty vlastní výroby, nebo kupované v obchodě, krásné stříbrné šperky se k nim budou vždy hodit. Je jen dobré vědět, pro jaký se k daným šatům rozhodnout. Jsou-li šaty s výrazným výstřihem, sáhněte po řetízku s přívěškem. Jestliže mají stojáček nebo rolák, svůj vzhled podtrhněte spíše náušnicemi nebo náramkem. Ke každému typu šatů se pak hodí prsteny.

Stříbrný náhrdelník s kulatým čirým kamenem, foto: arem.skStříbrný náhrdelník s kulatým čirým kamenem, foto: arem.sk

Šperky a oblečení dovedou krásně podtrhnout vaše přednosti. Stačí zabrouzdat internetem, načerpat inspiraci, najít si správný střih, kterých je také online dostatek a pustit se do šití. S novým oblečením a krásným šperkem budete zářit v práci, na večírku i na oslavě narozenin vaší kamarádky.

Článek Chybí vám originální oblečení? Ušijte si je sama byl publikován 28. října 2020 v 22.15 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...