Minimalismus v šatníku a léto

Sponzorované odkazy:

Minimalismus v šatníku a léto

Konečně jsme se po nekonečně dlouhé zimě plné zákazů dočkali léta. Teď, když už můžeme do obchodu, si většina žen vynahrazuje nákupy oblečení, které byly také tabu. Není ale důležité mít přetékající skříně plné oblečení, které nikdy nebudeme nosit. Efektivnější je nakoupit nadčasové kousky, ze kterých vytvoříme základní – tzv. kapsulový šatník. Jaké elementární kousky byste si měla nakoupit na léto?

Co nosit v létě?Co nosit v létě?

Jste při nákupech oblečení na letní sezónu zmatená?

Chodit celé léto v sandálech, šortkách a tílku je možná nejjednodušší, avšak také pěkně nudné a neuděláte příliš dojem. Nejsou květované motivy, ozdoby do vlasů a sukýnky váš šálek čaje? Stojíte každé ráno u skříně a přemýšlíte, v čem vyrazíte do kanceláře? Tílko a šortky se tam nehodí, romantické šaty s volánky a kytičkami také ne. Volte spíše letní šaty vyrobené z kvalitních prodyšných materiálů (viskóza, len), které mohou být klidně jednobarevné. Ušetříte peníze, když si je pořídíte v neutrálních barvách a takové, jež s blejzrem, či cardiganem budete moci nosit i na jaře a na podzim. Neformálního looku u elegantnějších letních šatů dosáhnete, když je doplníte bílými teniskami a džínovou, či koženou bundičkou.

Elegance je v detailech

Když nemáte ve skříni nic poutavého a sháníte rychle něco na sebe, vsaďte na doplňky. Kvalitní sluneční brýle jsou v létě třeba a navíc jsou skvělým módním doplňkem. V létě se i v našich končinách nosí častěji klobouky, inspirujte se Italkami a také si jich pár pořiďte. Šaty můžete doplnit zajímavou kabelkou v kontrastní barvě – nebojte se žlutých, tyrkysových, či fuchsiových. Nejenže jsou letos v módě, ale celý outfit nádherně rozzáří.

Nezapomínejte na detailyNezapomínejte na detaily

Nezapomeňte na košile

Klasická bílá košile může pomoci vytvořit spoustu nových outfitů. V létě může suplovat sako, či blejzr, snadno ji odložíte. Dá se zavázat ležérně přes šaty na uzlík. Na dovolené ji využijete při návštěvě památek, do nichž nesmí dámy s holými rameny. Navíc si je na prudkém letním slunci nespálíte.

Nezapomínejte na blůzkyNezapomínejte na blůzky

Léto je pravý čas pro experimentování

Bojíte se barev a vzorů, ale ráda byste je do svého šatníku zařadila? Léto je ten pravý čas pro bláznivé experimentování s nejrůznějšími typy oblečení, které by v zimě vypadalo příliš extravagantně. Díky sluníčku, dovoleným a veselejší náladě, jsou lidé velkorysejší, pokud se jedná o nejrůznější módní kreace.

Léto je čas na extravaganciLéto je čas na extravaganci

Článek Minimalismus v šatníku a léto byl publikován 31. května 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...