Milujete kabelky? A víte, jak si v nich uklidit?

Sponzorované odkazy:

Milujete kabelky? A víte, jak si v nich uklidit?

Nejlepší kamarádkou každé ženy je jistojistě kabelka. No, nebo spíše kabelky. Hodně kabelek. Kabelky nejsou pouze stylovým módním doplňkem, ale především velmi praktickou součástí naší garderoby. Běžná žena má v kabelce téměř vše, co by mohla potřebovat na přežití v džungli. Maminky malých dětí mají běžný obsah kabelky obohacen o něco dobrého na zub pro mrňouska, náhradní bodýčko, plenku a vlhčené ubrousky.

Jak si uklidit v kabelceJak si uklidit v kabelce

Občas se nám stane, že do kabelky se nám něco vysype, či dokonce vylije. Navíc kabelku odkládáme na židle, na zem, do automobilu, na sedačku v hromadné dopravě a tak je běžná kabelka navíc semeništěm nejrůznějších bakterií. O svou kabelku byste se měla pečlivě starat, nejen aby vám dlouho vydržela pěkná, pokud jde o designový kousek, ale také proto, aby byla vždy čistá – a to nejen zvenčí, ale i uvnitř.

Čištění kabelky z vnější části

Čištění vnějších částí našich kabelek, odstraňování otisků a mastných fleků, popřípadě bacilů, nám dost usnadňují nejrůznější speciální produkty – na kůži, semiš, na umělé kůže. Existují i speciální antibakteriální ubrousky, které nepoškodí ani nejjemnější kůži.

Nekonečné hledání

Chystáte se na důležitou obchodní schůzku, ale ne a ne najít balíček žvýkaček, který v kabelce stoprocentně máte, ale místo něj jste vytáhla balík tampónů a nedojedené sušenky? Pak je nejvyšší čas si kabelku přehledně uspořádat. Vyndejte veškerý obsah kabelky. Roztřiďte její obsah. Dejte zvlášť hygienické potřeby, poházené mince, make-up, potřeby pro vaše dítě apod. Věci, které nemají v kabelce co dělat, vyhoďte.

Pouzdra vám pomohou mít v kabelce pořádekPouzdra vám pomohou mít v kabelce pořádek

Organizace

Do kabelek se prodávají nejrůznější pouzdra a etue, do kterých můžete důležité drobnosti, které nosíte každý den sebou uspořádat. Třeba pouzdro na věrnostní kartičky vám ušetří místo v peněžence a vy budete mít všechny ty kartičky do drogerie, sportovních potřeb, lékáren apod. pěkně pohromadě. Na make-up se bude hodit také speciální taštička, líčidla zvládnou pěkně zašpinit celý vnitřek kabelky. Správná organizace a pouzdra vám navíc usnadní práci, pokud často měníte kabelky, budete mít jistotu, že máte vše potřebné u sebe, bude stačit přendat pouze vnitřek kabelky.

Kabelky ženy milujíKabelky ženy milují

Čištění vnitřku kabelky

Dříve než si přehledně uspořádané nezbytnosti přendáte zpět do kabelky, vyčistěte ji i uvnitř. Vysypte z ní všechny drobečky, popřípadě ji i vysajte. Vytřete vnitřek kabelky houbičkou, poté antibakteriálními vlhčenými ubrousky a nechte řádně vyschnout. Chcete, aby vám kabelka hezky voněla? Investujte do vonných polštářků do kabelky, jsou lehké, nezaberou v podstatě žádné místo a kabelka bude pěkně vonět. Nezapomeňte na správné skladování kabelek, když je zrovna nenosíte. Nikdy je nevěšte za popruhy, ale postavte do police ve skříni, či do úložného boxu. Aby si drahé kabelky udržely tvar, klidně je vycpěte hedvábným papírem, či klidně pečícím. Můžete přidat sáčky proti molům, aby na vaši kabelku nedostali chuť.

KabelkyKabelky

Tip na závěr: U kabelky zkontrolujte zipy, aby byla zachována jejich plynulá funkčnost, nezapomeňte je čas od času promazat.

Článek Milujete kabelky? A víte, jak si v nich uklidit? byl publikován 2. srpna 2021 v 09.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...