Letní nezbytnosti pro muže i ženy – nosíte v létě pokrývku hlavy?

Sponzorované odkazy:

Letní nezbytnosti pro muže i ženy – nosíte v létě pokrývku hlavy?

V naší zemi není příliš běžné, aby se dámy, či pánové od podzimu do jara po ulicích proháněly v baretu, či epesním kloboučku. Když už má někdo pokrývku hlavy, tak je to obyčejná kšiltovka. V létě se to trochu změní a minimálně k vodě se ozdobíme kloboukem, či slamákem. Ale pokrývka hlavy není jen pouze funkční, aby nás ze sluníčka nebolela hlava, ale může být i velmi stylovým doplňkem. A to nejen v létě!

Proč nenosíme pokrývky hlavy?

Je to proto, že na to okolí není zvyklé a my máme pocit, že bychom vypadali divně a byli za tzv. exota? A od kdy v módě záleží na tom, co si o nás myslí okolí, které nota bene ani neví, co je trendy?

Klobouky, čapky, kšiltovky, slamáky prostě mají mít v našem šatníku místo. Podívejte se na Italky! Těm je úplně jedno, zda jejich obří klobouky, kterými doplňují rozevláté letní šaty, někomu připadají divné. Jde jen o to, najít pokrývku hlavy, která bude nejlépe slušet našemu obličeji a ladit s ostatními kousky našeho šatníku.

Pánové zde pozor, pokud se zamilujete do jedné jediné kšiltovky, dbejte na to, aby byla čistá, na nikoho mastnou kšiltovkou, která má na sobě špínu posledních dvou let, opravdu dojem neuděláte. Nechcete-li kšiltovku prát v ruce, pořiďte si speciální pouzdro na praní kšiltovek a směle ji budete moci dát do pračky k ostatnímu prádlu, aniž byste se musel bát, že se poškodí kšilt, či změní tvar.

Jaký je nejlepší materiál pro letní pokrývku hlavy?

Odpověď je jednoduchá – takový, který je hlavně prodyšný. Takže určitě i klasický slamák, prověřený staletími, protože se vám v něm nepotí hlava, nemastí vlasy a nezadělává vám na problém s lupy. Dalšími materiály, po kterých se v obchodě koukejte je bavlna a len. Plátěné kšiltovky a kloboučky jsou také prodyšné a vzdušné. Při nákupu myslete na snadnou údržbu.

Jak pokrývky hlavy kombinovat s oblečením?

Když už seberete odvahu a rozhodnete se, že vyrazíte mezi lidi s pokrývkou hlavy, zajisté budete přemýšlet, co si k ní obléci. Záleží na tom, zda vaše pokrývka hlavy je spíše sportovního vzezření – volte sportovnější outfit, či je elegantnější a to budete mít větší pole působnosti. Chybu neuděláte plátěnou košilí s krátkými rukávy, či polo tričkem a plátěnými bermudami.

Dámy mají na kombinování k výběru nekonečná kvanta variací. Klobouky a slamáky se dají kombinovat se všemi možnými druhy šat, topů, kraťasů i sukýnek. A pozor i dámy si mohou vyrazit za sportem i v nějaké pěkné sportovní kšiltovce.

Článek Letní nezbytnosti pro muže i ženy – nosíte v létě pokrývku hlavy? byl publikován 8. června 2022 v 08.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...