Merino® vlna – hit v oblasti outdoorového oblečení!

Sponzorované odkazy:

Merino® vlna – hit v oblasti outdoorového oblečení!

Víte, proč je Merino® vlna tolik oblíbená pro výrobu nejen zimního oblečení? A kde se vlastně tento materiál vzal??

Látka Merino® chráněná ochrannou registrační známkou, pochází výlučně z ovcí Merino. Jedná se tedy výhradně o přírodní vlákno. Existuje více než 200 plemen ovcí a Merino je známé svou jemnou, měkkou vlnou a schopností zahřívat v extrémních klimatických podmínkách. Ovečky Merino poznáte podle na první pohled vrásčité kůže a rouna, berani mají obrovské zakroucené rohy. Tento druh ovcí pocházel původně ze Španělska a nyní se chová v podstatě všude, zejména na Novém Zélandu, v Austrálii, Argentině, Chile, Uruguayi a Jižní Africe.

Existuje více než 200 plemen ovcí, ale Merino má některé jedinečné vlastnosti, díky nimž je ideální pro naše oblečení na kůži:

Čím je Merino® vlna výjimečná?

Díky extra měkkosti a jemnosti, neškrábe pokožku. Merino® vlákno je navíc velmi pevné a dlouhé. Dá se říci, že díky tomu, vydrží oblečení z tohoto vlákna déle, protože se v něm při správném praní nebudou dělat dírky.

Má ty nejlepší vlastnosti

Merino® vlna přirozeně poskytuje spoustu výhod:

I když stejný kus oblečení nosíte více dní v řadě, nebudete páchnout potem. Je přirozeně méně hořlavá. Pomáhá udržovat tělesný komfort – v létě vás ochladí a v zimě zase zahřeje. A to i v případě, že se vám v tomto oblečení podaří zmoknout. Také odvádí skvěle pot od těle a má i „ochranný UV faktor“, tedy, alespoň se to říká…

Jak se o takové oblečení starat?

Nemusíte se strachovat, jednoduše jej vyperte při teplotě do 40°C pomocí běžného pracího prostředku. Merino je samočistící ve vodě a přirozeně uvolňuje nečistoty a zápach – dokonce i při praní ve studené vodě. Jen jej nedávejte do sušičky, vlastně nebude ani třeba – výrobky z Merino® vlny velice rychle schnou na ramínku.

Článek Merino® vlna – hit v oblasti outdoorového oblečení! byl publikován 11. ledna 2023 v 07.00 v rubrice Sportovní oblečení. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...