Nejobyčejnější z obyčejných – a přitom bez něj nemůžeme být!

Sponzorované odkazy:

Nejobyčejnější z obyčejných – a přitom bez něj nemůžeme být!

Napadá vás, o které součásti vašeho šatníku mluvíme? Vsadím se, že pokud se od čtení článku zvednete, otevřete vaši skříň, tak tam bude. Už víte? Řeč je o obyčejném bílém tílku, které samo o sobě působí jako chudý příbuzný, ale ve spojení s ostatními kousky ze šatníku, vždy dokáže vykouzlit okouzlující outfit. Je skvělou součástí kapslového šatníku. Jak by pozměněné přísloví řeklo – je to hodně muziky za málo peněz.

Bílé tílko koupíte i v Tescu, NewYorkeru, H&M, C&A, Zaře – za pár korun. Je jen na vás, zda upřednostníte tenká špagetová ramínka, silnější, či krajkovou aplikaci ve výstřihu – vždy bude bílé tílko vypadat skvěle.

Pojďme se podívat do historie

Kde se vůbec bílé tílko v naší garderobě vzalo? Bylo vždy oblíbené? Věděla jste, že kromě toho, že bylo původně používáno, jako spodní ochranná vrstva, bílé tílo se během války stalo v podstatě pracovním oblečením, umožňovalo pohyb, bylo jich všude dostatek a tak obyčejné tílko, které nosily muži a ženy pod košile a trika, povýšili na pohodlné pracovní tílko. Každý ho měl doma, snadno odvádělo pot, nikdo příliš nepřemýšlel nad tím, aby bylo vzhledově dokonalé, důležitá byla především jeho funkčnost.

Kdo přispěl k oblíbenosti obyčejných bílých tílek?

Určitě celebrity, které se snaží být mimo světla reflektorů neviditelné, a tak oblékají obyčejné outfity – kšiltovku, džíny, blejzr, případně mikinu – a samozřejmě bílé tílko. Spousta žen se u nich inspirovala – z mého pohledu je to velice dobře. Tento cenově dostupný kousek outfitu si místo na vaší poličce ve skříni opravdu zaslouží.

Jak bílé tílko kombinovat?

Nyní v létě budete moci bílé tílko kombinovat v podstatě s čímkoliv a vždy budete vypadat skvěle. Bílé tílko a džínové šortky, či džínová sukně – pro volnočasový look. Trošku více fancy vzhledu docílíte bílým tílkem a tylovou, či plisovanou sukní. Bílé tílko a pouzdrová sukně z vás udělají elegantní dámu. Dlouhá letní maxisukně si přímo vyžaduje jednoduché bílé tílko, aby vynikla její jedinečnost. Bílé tílko můžete také zakomponovat do monochromatického bílého outfitu. Kalhotový kostým ve spojením s bílým tílkem vypadá také skvěle. Bílé tílko díky své jednoduchosti snese vedle sebe nejrůznější vzory, potisky, textury – a právě díky tomu je opravdu universálním kouskem, bez kterého se prostě žádný letní šatník neobejde.

Foto: cz.pinterest.com/pin/558­657528760569904/, cz.pinterest.com/pin/889­249888903485208/, cz.pinterest.com/pin/393­150242485647310/.

Článek Nejobyčejnější z obyčejných – a přitom bez něj nemůžeme být! byl publikován 5. června 2024 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...