Nezbytnosti na pláž

Tagy:  brýle, klobouk, pareo, boty, tašky

Sponzorované odkazy:

Nezbytnosti na pláž

Co se vám vybaví se slovem léto? Mě se vybaví sluníčko, opalování, pláž a moře. Ať už se chystáte k moři nebo jen na Bolevák, poradím vám co si vzít s sebou. Kromě dobré nálady si přibalte následující…

Klobouk

Pamatujte, že obličej a krk je třeba chránit před prudkým slunečným zářením a proto si k plavkám přibalte vhodný klobouk. Máte-li plnější postavu, vyberte si široký klobouk. Klobouk v panama stylu se hodí pro štíhlé a drobné postavy. Klasické slamáky nebo plátěné kloboučky v safari stylu, které snadno složíte, jsou ideální na cestu.

Plážový kloboukPlážový klobouk

Sluneční brýle

Z funkčního hlediska se zaměřte na UV filtr a zabarvení skel. Oranžová barva je ideální pokud se k vodě chystáte ne kole. Dobře zvládají přechod mezi světlem a stínem. Hnědá nebo kouřová skla jsou na pláž nejvhodnější. Důležitá je také konstrukce, brýle musí dobře sedět, netlačit na nose ani na spáncích, aby vás nezačala bolet hlava. A estetické hledisko je jen na vás. Musíte se v nich cítit dobře. Když brýle nasadíte, několikrát zamrkejte. Řasy se nesmějí třít o skla, nošení takových brýlí by bylo nepříjemné. A dám vám jednu radu, vybírejte si opravdu kvalitní značkové brýle ve specializovaných obchodech. Věřte mi, nebudete platit jen značku, ale i kvalitu, kterou oceníte. Budete chránit to nejdůležitější – zrak.

Sluneční brýleSluneční brýle

Šály a šátky

Lehoučké materiály jako jsou šifon, hedvábí a bavlna jsou na pláž ideální. Využijete je při ovázání do turbanu a budete tak chránit vlasy před sluncem. Oživíte jednodílné plavky, když spletete dvě dlouhé šály kontrastních barev a konce svážete kolem krku.

PareoPareo

Tašky, kabelky a kabely

Slunění a koupání vyžaduje prostornou tašku, neboť jak jinak přepravíte ručníky, opalovací krémy a všechny veledůležité drobnosti? Malá postava by se měla vyhnout obrovských tašek. Pěkná plochá kabela s klasickými uchy vám bude slušet mnohem víc.

Plážové taškyPlážové tašky

Obuv

Přestože si i na slunečné dovolené přejete vypadat co nejvyšší, vyvarujte se pantoflí na silných podrážkách a s vysokými podpatky. Ideální jsou pohodlné pletené, provázkové a páskové sandály a plátěnky na středně vysokém klínku, nicméně pokud máte silné kotníky, vyškrtněte řemínkové vázání v antickém stylu.

SandálySandály

Článek Nezbytnosti na pláž byl publikován 30. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...