Jak se po čtyřicítce oblékat stylově a přitom vkusně?

Sponzorované odkazy:

Jak se po čtyřicítce oblékat stylově a přitom vkusně?

Nedávno jste sfoukla na dortu čtyřicet svíček a přemýšlíte, zda dát na léta předávané rady, či se oblékat stále stejně? Už dávno neplatí, že by si dámy po čtyřicítce musely zkrátit vlasy, a ani to, že by měly nosit dlouhé sukně. Když se oblečete vkusně, můžete si dovolit i nejnovější módní výstřelky.

Nebojte se strojit hravěNebojte se strojit hravě

Samozřejmě raději zapomeňte na minisukni, jež vypadá spíše jako bederní rouška, na výstřih až k pupíku, či letos velmi oblíbené střihy typu crop top. Crop topy se stejně hodí jen na dovolenou a zbytek roku se válí ve skříni, či přinejmenším vypadají nevkusně.

Na nápisy zapomeňteNa nápisy zapomeňte

Náš tip: Nevíte si s oblékáním rady? Využijte style-coachingové služby. Kouč vám poradí, co se k vaší postavě a barevnému typu hodí nejlépe.

Hlavně ať oblečení sedí!

Možná vás láká nový trend, ale raději si kupte do šatníku jen takové kousky, které ladí s vaší náturou a typem těla.

Nemusíte působit jako babičkaNemusíte působit jako babička

Nemusíte se strojit usedle

Ano, monochromatický look je velmi trendy. Avšak nemusíte brouzdat po ulicích oblečená od hlavy až k patě do černé, protože „barvy se hodí jen pro mladé“. Klidně si pohrajte s kombinacemi. Naopak barvy jako je fuchsiová, či tyrkysová umí krásně rozzářit obličej a opticky ubrat vrásky, ale i roky.

Nešetřete

Nekupujte oblečení, které je vyrobeno z levné látky, či má velmi vachrlaté stehy. Již jste dáma a dáma ví, že si raději připlatí za kousek, který bude moci nosit několik sezón, než aby si koupila tričko, jež vydrží tři vyprání. Náš tip: Přestože je hezké, že ve svém věku máte již možnost kupovat si značkové oblečení, zapomeňte na trička a mikiny, které mají přes celý hrudník značkové logo. Za A, ta společnost vám neplatí za propagaci, a za B budete vypadat jako směšný diblík, kterému ujel vlak a snaží se vrátit do puberty.

Na těsné oblečení zapomeňteNa těsné oblečení zapomeňte

Příliš těsné oblečení

Pokud máte postavu na legíny a skinny džíny, klidně si je noste, ale dbejte na to, abyste měla zakryté pozadí, což by měly mít ostatně všechny ženy – i ty dvacetileté. Móda je v tomto směru benevolentní, ale tento malý detail ukáže, že jste dáma a víte, jak se co nosí. To platí i pro sukně. Když už obléknete příliš těsnou sukni, nakombinujte ji se vzdušnějším vrškem.

Noste barvyNoste barvy

Buďte stylová

Náš vkus a cit pro módu postupem let zraje jako víno. Nenechte si nikým nic diktovat a noste to, v čem se cítíte sama sebou, pohodlně a přitažlivě. Pokud jste spíš romantický typ ženy, jež ráda nosí kytičky a volánky, nemusíte se po čtyřicítce nasoukat do nudných kalhotových kostýmů.

Foto: Pinterest.com

Článek Jak se po čtyřicítce oblékat stylově a přitom vkusně? byl publikován 9. června 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...