80. léta – styl pravé rockerky

Tagy:  rock, rockový styl, retro móda, motorkářksá móda, metalické barvy, doplňky, skinny jeans, džíny, 80. léta, kůže, líčení, účesy

Sponzorované odkazy:

80. léta – styl pravé rockerky

Ráda se oblékáte jako pravá rockera? Ještě jste tento styl nezkoušela a nevíte, co to přesně obnáší? Tento článek vás seznámí s trendy oblečením 80. let. Zavede vás do světové módy a seznámí s celkovým životním stylem rockerů.

80. léta jsou trendy

80. létům se nedá odolat. Stejně tak, jak se zapsala historie rockové hudby do naší minulosti, tak je tomu i s módou a stylem oblékání. Dnes neexistuje snad nikdo, kdo by si neoblíbil retro módu, která symbolizuje vzpomínku na staré časy a zároveň nám dovoluje oblékat se do oblíbených trendů 80. let. Všimněte si, kolik lidí potkáte s černým koženým sakem a zvláštních sestřihů, není jich opravdu málo.

Džíny

Ptáte se, jak docílit vzhledu oněch zmíněných 80. let? Rozhodně k tomu budete potřebovat džíny, ale pozor, ne jen tak ledajaké. Hot a trendy jsou tzv. skinny jeans, tedy úzké džíny, které dokonale zvýrazní vaše křivky a tvary. Charakteristickou barvou pro tyto skinny džíny jsou samozřejmě tmavé (černá, šedivá, tmavě modrá), ale také světle modrá nebo indigo.
Aby váš look byl opravdu stylový, musí být také doplněn o metalický pásek. Nejmodernější jsou momentálně zlatavé a stříbrné barvy. Ovšem pokud sáhnete po jiném lesklém odstínu, nic tím nezkazíte.

Kůže

S rockovým stylem nemálo souvisí také motorkářský styl oblékání. K takovému stylu patří kůže. Dovolit si můžete nejen pravou kůži, ale také imitaci kůže, která se stává stále více oblíbená a populární. Navíc od pravé kůže jsou dnes imitace materiálů skutečně k nerozeznání. Pokud si pořídíte sako nebo kalhoty z imitace kůže, nemusíte se bát vyjít na ulici, nemáte se za co stydět.

Rockové doplňky

Módní doplňky ve stylu 80. let rozhodně musíte mít. Pokud ještě nic nevlastníte, nezoufejte. Vydejte se na nákupy a poohlédněte se po nějakém extravagantním náramku nebo přívěsku. Co se týče stylu, kov bude tou nejlepší volbou, ale můžete si dovolit také umělohmotné doplňky.
Mezi doplňky patří kabelky a obuv. Co se týče kabelek, měla by být pořádně „ulítlá“. Buď černá se cvočky, výraznými zipy a jinými ozdobami, anebo lesklá, nejlépe opět z imitace kůže. Stylově vypadají nejen zlaté, ale také stříbrné a metalické odstíny. Boty jsou kapitolou sami o sobě. Nejlépe budete vypadat v pořádných kozačkách. Můžete zvolit nejen jehlové, ale i široké podpatky.

Líčení a účesy

K 80. létům patří nejen oblečení a doplňky, ale také crazy líčení a stylový účes. Pokud chcete docílit toho pravého rockového vzhledu, musíte zvýraznit hlavně vaše oči. Jak jinak než metalickými barvami. Stříbrná, zlatá, fialová, zelená, modrá apod.… takové barvy jsou naprosto dokonalé a IN. Na rty pak zvolte raději syté odstíny červené barvy.
A účes? Ten by měl být opravdu crazy a bohatý. Zapomeňte na žehličky, ale pořiďte si spíše gel, sprej na vlasy a stylingové přípravky, které dokáží z vašich vlasů vytvořit divoké a žhavé kudrny nebo vlny.

Článek 80. léta – styl pravé rockerky byl publikován 31. ledna 2010 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...