Inspirujte se 70. léty

Tagy:  účesy, účes, vlasy, 70. léta, dámské účesy, pánské účesy, retro, bob

Sponzorované odkazy:

Inspirujte se 70. léty

Sháníte něco zajímavého a nevšedního do vašeho šatníku? Chcete vypadat dokonale, trendy a vždy stylově? Máte rádi extravagantní a neotřelé účesy? Pak vás možná bude inspirovat tento článek, který vás seznámí s fenomenálními účesy 70. let. I když jsou sice retro, stávají se opět stylové a IN.

Účesy

V sedmdesátých letechy bylo klíčem k úspěchu nejen osobitý styl, trendy oblečení, ale navíc k tomu všemu patřil take perfektní účes. Právě v této době se lidé značně soudili podle toho, jak kdo vypadá. Ihned po shlédnutí celkového outfitu vás dokázali zařadit do dané sociální vrstvy. Není se tedy čemu divit, když vám řeknu, že účesy té doby byly téměř dokonalé. Byly plné zajímavých nápadů, dokonale propracované a naprosto úchvatné. Sedmdesátá léta jsou typickou úerou dlouhých kadeří, ale občas take úrou extravagantních, netypických a bláznivých účesů. Těchto manírů se nebáli hlavně mladí lidé, kteří se svým stylovým účesem snažili vyjádřit svou osobnost. Pokud jste v té době potkali někoho s tzv. afrem, nebylo to nic výjímečného.

Pánské střihy

Pánové se v 70. letech nejlépe vyjímali a cítili ve vzdušných účesech, které na první pohled působily poněkud střapatě. Ovšem tento styl nebyl jediný, který nadchl mužské pokolení. Holdovali take delším sestřihům, které byl sčesán na pravou nebo levou stranu.
Takové účesy bylo snadné sladit s celkovým outfitem. Hodí se nejen k romantické dušičce, ale také např. k tvrdšímu rockovému stylu

Dámské střihy

Co se týče žen, pro ně sedmdesátá léta znamenají éru dlouhých vlasů. Nosily je buď přirozeně rozpuštěné a volné, a nebo vyčesané do různých dekorativních účesů. Nejoblíbenější byl tzv. bob. Tento účes je charakteristický tím, že vlasy jsou na hlavě vzadu natupírované nebo jinak upravené tak, aby byly co nejvíce objemné. U krku pak bývají staženy do klasického culíku.
Důležitou roli hrají take různé vlasové doplňky – čelenky, stuhy, květiny, šátky apod.

70. léta dnes

Celá řada účesů, které můžete vidět v časopisech, na ulici a v televizi se dá zařadit do stylu 70. let. Tyto účesy se v poslední době stávají stale vice oblíbenými i na přehlídkových molech. Tzv. retro styl je opravdu nesmírně trendy. Tyto účesy jsou stylové, zajímavé a navíc odlišné od klasických střihů. Díky širokému a bohatému spektru vlasových doplňků jde navíc o účes velmi variabilní. Nebojte se s vaší kšticí experimentovat, tupírovat, vytvářet drdoly a culíky. Ozdobte si vaše vlasy vhodným a stylovým doplňkem a uvidíte, že úspěch se ihned dostaví.

Článek Inspirujte se 70. léty byl publikován 20. března 2010 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...