Barevná typologie – vaše výhra

Tagy:  oblečení, obuv, barvy, typologie, šperky, barevné typy, podzimní typ, jarní typ, letní typ, zimní typ, teplé barvy, studené barvy

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Barevná typologie – vaše výhra
  2. Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet!
  3. Jemný jarní typ
  4. Letní typ v pastelových barvách
  5. Jste zimní typ? Nebojte se barev!
Barevná typologie – vaše výhra

Barevná typologie nám poradí s výběrem vhodných barev, které nám budou slušet a ve kterých vynikneme. To vše díky přiřazení se k jednomu z typů – jarní, letní, podzimní či zimní. Každý z těchto typů má charakteristické znaky a hodí se k němu některé univerzální odstíny barev. Skvěle nám to pomůže při volbě barvy líčení i oblečení.

Úkoly barevné typologie

Barevná typologie nesmírně usnadňuje život zejména těm, kteří touží najít svůj vlastní styl a přitom netuší, co by jim mohlo slušet. Úkolem typologie je přiřadit člověka k typu, pro nějž jsou charakteristické jisté fyziologické znaky, především barva vlasů, pleti a očí, od čehož lze odvodit, jaké barvy k němu půjdou a jaké nikoli. Podle následujících kritérií by neměl být problém konečně zjistit, jaký typ jste a tím se přiřadit do jedné ze čtyř skupin.

Náhrdelník v univerzální barvě, autor: fler.czNáhrdelník v univerzální barvě, autor: fler.cz

Jarní typ

Jarní typ je typ jemné ženy, pro kterou je charakteristická světlá bledá pokožka, někdy s namodralým či zlatavým podtónem. Pleť může být i narůžovělá, se sklonem k červenání. Vyskytovat se mohou pihy, které jsou spíše zlatohnědé barvy. Přesto se tento typ poměrně snadno opaluje a barva pleti poté jde do pěkné sytě hnědé. Vlasy tohoto typu jsou obvykle světlé, plavé, zlatě žluté, rezavé a věkem mohu tmavnout. Jarní typ má často modré oči, někdy i v tyrkysových odstínech, dále ve světle hnědé, či modrozelené barvě.

Letní typ

Zástupkyně letního typu se od sebe mohou poměrně značně lišit, společná jim je však světlá pleť mnohdy s namodralým podtónem. Pokožka však může být mléčně bílá či být dobře prokrvená a tím pádem se blížit narůžovělé barvě. Opálením získá pokožka jen lehce nahnědlý tón. Vlasy letního typu bývají v dětství často plavé, později však tmavnou až do tmavších popelavých odstínů. Charakteristický je načervenalý odlesk. U letního typu nenalezneme ostrý kontrast bělma a čočky, jako tomu je například u zimního typu, je to tím, že bělmo dosahuje spíše mléčné než čistě bílé barvy. Oči jsou potom v odstínech modré, modrozelené, šedomodré, občas i hnědé.

Podzimní typ

Ženy podzimního typu se svým přiřazením do této skupiny budou pravděpodobně naprosto jisté. Podzimní typ je totiž velice charakteristický a odlišný od ostatních. Hlavním znakem je množství pih v obličeji, které mají vždy červenohnědou barvu. Vlasy podzimního typu jsou rezavé a oči zelené, modré či světe hnědé.

Zimní typ

Zimní typ se vyskytuje ve dvou odlišných variantách. První je typ Sněhurka, pro kterou je typický kontrast porcelánově světlé barvy pleti a tmavých vlasů. Oči mohou být modré, šedé i nafialovělé. Oproti tomu zimní typ Carmen, nebo Španělka, má pleť olivové barvy, snadno se opaluje a její vlasy mívají hnědou až černou barvu. Oči bývají téměř výhradně hnědé.

Typický zimní typ, autor: Bounce!!!!Typický zimní typ, autor: Bounce!!!!

Článek Barevná typologie – vaše výhra byl publikován 6. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...