Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet!

Tagy:  oblečení, obuv, boty, šperky, styl, barvy, podzimní typ, teplý typ, typologie

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Barevná typologie – vaše výhra
  2. Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet!
  3. Jemný jarní typ
  4. Letní typ v pastelových barvách
  5. Jste zimní typ? Nebojte se barev!
Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet!

Podzimní typ nese mnohé velmi charakteristické znaky, díky kterým se lze při řazení do této skupiny jen těžko zmýlit. Podstatné je, že pro ženy podzimního typu je znalost barev, které jim ladí, velmi snadnou cestou ke kráse.

Líčení pro podzimní typ

Pro podzimní typ jsou vhodné teplé odstíny barev a to se kromě oblékání přirozeně odrazí také v líčení. Podzimní typ přímo zazáří v zlatavých tónech, které skvěle rozjasní pleť. Barvy písku, slunečních paprsku s leskem zlata a harmonie decentních teplých tónů podzimu jsou pro tento osobitý typ naprosto ideální.

Jemný podkladový make-up rozjasníme decentní tvářenkou v barvě oranžově hnědé. Důležité je, nepřehnat to s intenzitou. Na oční víčka se skvěle hodí jemné zlatavé, jantarové a béžové tóny. Dalšími vhodnými barvami jsou hnědá, tyrkysová či khaki. Oči lze zvýraznit linkou, výrazná černá však nevypadá příliš dobře. Přednost má hnědá linka doplněná o hnědou či černou řasenku.

Šperky pro podzimní typ

Podzimnímu typu sluší zlato doplněné o drahé kameny, jako jsou topasy a acháty. Krásně vypadají také šperky ze slonoviny, jantaru, z kůže či dřeva.

Náušnice ze dřeva, autor: fler.czNáušnice ze dřeva, autor: fler.cz

Barvy vhodné pro podzimní typ

Podzimnímu typu sluší mnoho barev, které si ženy ostatních typů rozhodně nemohou dovolit. Takovými barvami je kupříkladu atraktivní zářivá oranžová, barva kukuřice, hořčice či mědi. Podzimní typ si může dovolit širokou škálu velice pěkných barev. Je to mimo jiné celá řada odstínů zelené- olivová, khaki ale také hrášková a sytá tmavá zeleň. Podzimní typ vynikne ve všech odstínech tyrkysu a v načervenalých tónech modré barvy. Nevhodné jsou našedlé tóny, zejména šedohnědá a dále také modrozelená a výrazné odstíny růžové.

Podzimnímu typu se vyloženě nedoporučuje ostrý kontrast, to zejména černé a bílé. Oproti tomu tento typ vynikne v jemných jasných barvách. Nádherná je pro podzimní typ doporučovaná škála barev od špinavě bílé, barvy šampaňského, přes béžovou a zlatavou až po rezavou a čokoládovou. Touží-li žena podzimního typu o přiměřený kontrast, nejlépe udělá, použije-li tlumenou bílou, například smetanovou či barvu vlny a proti ní použije tmavý teplý odstín hnědé.

Náhrdelník z kokosových ořechů, autor: fler.czNáhrdelník z kokosových ořechů, autor: fler.cz

Článek Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet! byl publikován 7. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...