Letní typ v pastelových barvách

Tagy:  typologie, léto, letní typ, oblečení, obuv, doplňky, barvy, líčení, makeup

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Barevná typologie – vaše výhra
  2. Podzimní typ – na výběru barev si dejte záležet!
  3. Jemný jarní typ
  4. Letní typ v pastelových barvách
  5. Jste zimní typ? Nebojte se barev!
Letní typ v pastelových barvách

Ačkoliv působí ženy letního typu poměrně nenápadně a na první pohled nevýrazně, drobnými změnami v šatníku i líčení mohou dosáhnout o to větších změn a zazářit coby dokonalé krásky. Barevná typologie s tím snadno pomůže.

Vlasy letního typu

Letní typ je charakteristický nevýraznou barvu vlasů, která není ani blond ani hnědá. Mnohdy je tato barva nazývaná jako myší a ne každý v ní vidí krásu, kterou skrývá. Tato barva vlasů má stříbřité odlesky a chceme-li ji za každou cenu měnit, pak opravdu s rozmyslem. K letnímu typu se hodí studené barevné tóny a to nejen v oblékání, ale také co se barvy vlasů týče. Proto můžeme zvolit chladnou zrzavou či přírodní barvu ozvláštnit barevnými pramínky. Velkou změnou je pak odbarvení na platinovou blond, která obzvláště ženám se světlou pletí sluší.

Make-up, který letnímu typu sedí

Letní typ snese intenzivnější barvy, které jeho pleť rozzáří. Snad žádný chladný tón není tabu. Podklad by měl být vždy jemný, zvýrazněný narůžovělou tvářenkou. Experimentovat můžeme s barvou rtů i očních víček. Na rtech vypadají skvěle odstíny růžové a to jemné, i ty výraznější. Zrovna tak lze použít i sytou červeň. Oči lze líčit hnědou a to také v oblíbených kouřových tónech. Kouřové odstíny mohou mít i nádech některé z pastelových barev, jako je lila či růžová. Zrovna tak se hodí studené tóny žluté či fialové a také šedá.

Hedvábný šátek pro letní typ, autor: fler.czHedvábný šátek pro letní typ, autor: fler.cz

Jaké si vybrat šperky?

Šperky by neměly být křiklavé, a namísto lesku se dává přednost ušlechtilému matu.

Ideální barvy pro letní typ

Důležité je, aby volené barvy byly v chladný tónech. Nejlépe působí jasné svěží odstíny. Oblíbenou modrou můžeme nosit v šedomodrých či modrozelených tónech, k letnímu typu ladí také džínová modř. Letní typ si může dovolit i smaragdově zelenou, šeříkovou, růžovou či švestkovou. Ideální však nejsou příliš tmavé odstíny barev. Skvěle vynikne tento typ také v chladné kakaové barvě, která se skvěle kombinuje s jemnými pastelovými barvami. Krásně vypadají také všechny šedavé odstíny.

Vyhnout by se letní typ měl zejména černé a křiklavým odstínům. Nevhodné jsou teplé tóny a příliš jasné barvy, jako jsou oranžová či žlutozelená.

Letní tričko, autor: OTTOLetní tričko, autor: OTTO

Článek Letní typ v pastelových barvách byl publikován 9. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...