Víte, že i materiál může lichotit vaší postavě?

Tagy:  zeštíhlující materiál, zaštíhlující oděvy

Sponzorované odkazy:

Víte, že i materiál může lichotit vaší postavě?

Jako každá žena určitě chcete vypadat štíhle a proporcionálně. K tomu vám kromě barev dopomůže i správný materiál. Pro začátek bych vás chtěla upozornit na tuhé látky, na ty si dejte pozor. Místo aby linii těla kopírovaly, trčí a absolutně nenásledují pohyb uživatele. Naproti tomu gabardén, krepdešín, kašmír, vlna merino, úplet a hedvábí jsou úžasnými pomocníky.

Svetr

Zima sice už končí, ale i na jaře se potřebujeme někdy zahřát ve svetru. Tady si dejte pozor na copánky a složité vzory. Riziková je také angorská vlna, ve které hrozí efekt nakynutí. Nadpis: lesk nebo mat Pokud se jedná o oděvy určené pro slavností příležitosti, volte matné, pohlcují světlo a jsou tedy shovívavější k plnějším tvarům. Satén nebo taft, které mají lesklý povrch a navíc jsou zdrobené vyšíváním a flitry, dokážou postavu okamžitě rozšířit.

Silon

Ani punčochy nelze zanedbat. Nejvíce nevhodné jsou bílé, které dokážou ublížit i velmi štíhlým nohám. Stejně problematické jsou i vzorované a síťové, které se roztáhnout na nejširším místě a tím tu část těla i rozšíří. Pokud vám mohu poradit, vsaďte na přirozené odstíny nebo černé. Matné zvolte pro sportovní vzhled a lesklé pro formální příležitosti.

Silonky hladké a se vzoremSilonky hladké a se vzorem

Vinyl

Je pásek váš nejlepší kamarád? Dávejte si velký pozor jakou tloušťku nebo barvu volíte. Úzké pásky jsou tou nejlepší volnou, širší totiž sluší jen velmi štíhlým ženám. Pokud pásek sladíte se sukní nebo s kalhotami, opticky prodloužíte nohy. Pokud ho sladíte s košilí nebo se svetrem, prodloužíte horní část těla. Pokud byste chtěla horní část těla zeštíhlit, posuňte pásek na boky.

Úzký červený pásek krásně doplňuje černé šatyÚzký červený pásek krásně doplňuje černé šaty

Hedvábí

Taková maličkost jako je hedvábný šál dokáže divy. Pokud si ho správně naaranžujete kolem krku, dovede odvést pozornost od inkriminovaných zón a přilákat pohled k obličeji. Navíc dovede zamaskovat robustnější paže. Velmi zajímavě vypadá šála uvázaná jako kravata. Ještě poslední rada, která se týká barvy. Vybírejte si barevný tón, který rozjasní tvář a raději se vyhněte béžovým tónům. Pokud je šála barevné, snažte se aby obsahovala alespoň jeden odstín šatů, které máte na sobě.

Článek Víte, že i materiál může lichotit vaší postavě? byl publikován 5. dubna 2010 v 23.45 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...