Šperky určené přímo pro vás

Tagy:  Chokers, náušnice, kabelky, tvar obličeje

Sponzorované odkazy:

Šperky určené přímo pro vás

I bižuterie může být výborný pomocník. Poutá na sebe pozornost a zároveň ji tak odvádí od problematických míst. Dlouhý víceřadý náhrdelník vám vytvoří pěknou vertikální linii. Pokud jste ovšem majitelka bujného poprsí, tak to s řetízky a náhrdelníky moc nepřehánějte.

Chorkers

Znáte chokers? To je takový obojek pro lidi, náhrdelník těsně přiléhající ke krku. Pokud jste spřízněnec tohoto doplňku, snažte se, ať je co nejtenčí a nejplošší. Totéž platí i pro perly – čím větší, tím neforemnější se budou jevit vaše tvary.

ChokersChokers

Náušnice

Také náušnice mají své zásady, kterými se musíte řídit. V první řadě musíte náušnice přizpůsobit tvaru vašeho obličeje. Nápadné a rozměrné dokážou podtrhnout výrazné rysy, pokud o to stojíte, naproti tomu jemné je zatlačí do pozadí. Visací náušnice tvář zeštíhlí, pokud jejich délka nesahá pod úroveň čelisti, pak se krk paradoxně zkrátí.

NáušniceNáušnice

Kabelky

Nepodléhejte diktátu trendů, totiž pokud jste malého vzrůstu a jsou zrovna moderní obří kabelky, máte smůlu. Stejně tak měkká a rozměrná kabelka způsobí, způsobí, že budete vypadat menší. A nejnebezpečnější je dlouhý popruh, který navede pozorovatele do dolní části těla. Psaníčka také vyžadují jistou dávku obezřetnosti, přitahují totiž pozornost k zaobleným partiím. Pokud se bez něj ale nemůžete obejít, snažte se hnout těm hranatým.

Kabelky

Tato maličkost stojí za velkou pozornost. Věděli jste, že některé knoflíky vás mohou zakulatit? Napovídá tomu i jejich tvar. Když jsou navíc velké, lesklé a barevně kontrastují s látkou, výsledkem bude i několik kilo navíc. Můžete je vidět třeba na kabátech inspirovaným padesátými léty.

TaškyTašky

Účesy

Účes je jeden z nejdůležitějších doplňků. Jeho správná volna může podle potřeby váš obličej zúžit nebo rozšířit.

Oválný obličej (jako Jessica Alba)

Harmonický a vyvážený – nepředstavuje žádný problém. Vhodné jsou účesy sestřihané ke tvářím, rtů nebo bradě, podle toho jakou partii chceme zdůraznit.

Jessica AlbaJessica Alba

Hranatý obličej (jako Gwyneth Paltrow)

Abyste změkčily linii čelisti, zkuste postupné sestřihání nebo asymetrii. Slušivé jsou i krátké a rozcuchané boby. Nenoste rovnou dlouhou ofinu rozdělenou uprostřed.

Gwyneth PaltrowGwyneth Paltrow

Protáhlý obličej (Hillary Swank)

Roztřepené boby s délkou k bradě jsou ideální, protože rozšiřují příliš podlouhlou tvář. Omezte se na střední délky, protože zužují již dlouhé rysy.

Hillary SwankHillary Swank

Kulatý obličej (jako Julia Stiles)

Vyhýbejte se účesům střiženým na boa, které obličej rozšiřují, pěšinkám uprostřed a rovným ofinám, které upozorňují na tvář. Zato rozcuchy, které zakrývají tvář po stranách jsou naprosto perfektní.

Julia StilesJulia Stiles

Srdcovitý obličej (jako Brittany Murphy)

Zaměřte se na oči a lícní kosti. Pokud máte ráda krátké vlasy, nenoste rovnou ofinu. Pokud upřednostňujete delší vlasy, postupným sestřiháním zredukujete špičatější bradu.

Brittany MurphyBrittany Murphy

Článek Šperky určené přímo pro vás byl publikován 11. dubna 2010 v 08.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...