V reprezentativním kostýmku

Tagy:  kostým, kostýmek, práce, doplňky, sako, sáčko, kalhoty, formální oblečení

Sponzorované odkazy:

V reprezentativním kostýmku

Jsou situace, kdy se více než hodí, pokud máme skvěle padnoucí vysoce reprezentativní kostýmek. Následujících několik rad v otázce výběru kostýmku pomůže.

Ani vám se taková situace nevyhne

Žádné ženě se v životě takové „kostýmové“ situace nevyhnou. Důležitá pracovní schůzka, promoce či svatba, nejen na tyto příležitosti je více než vhodné obléci kostýmek. Ovšem kostýmek přiměřený, dobře padnoucí a především pohodlný. Pokud tedy žádný kostýmek ve svém šatníku nemáte, zkuste se občas porozhlédnout po obchodech, zejména v období slev. Vězte, že jednou vám zachrání situaci.

Nekupujte narychlo

Kostýmek patří mezi ty kousky našeho šatníku, které musíme kupovat po pečlivém přezkoušení a s rozmyslem. Není totiž smyslem koupit jakýkoliv kostýmek. Je třeba koupit takový, který nám perfektně sedne, bude nadčasový s dlouhou životností a ve kterém se budeme cítit skvěle – pohodlně a šik.

Správná velikost i střih

Je třeba pečlivě vybírat a zkoušet, musíme objevit takový kostýmek, který bude mít vhodnou velikost a slušivý střih. Obě tyto otázky spolu úzce souvisí a patří mezi ty klíčové.

Střih kostýmu volíme dle naší postavy – zaměřujeme se důkladně na proporce. Vždy je lepší modely si důkladně vyzkoušet, než teoretizovat. U saka se soustřeďujeme na ramena a boky, celkově pak na vypasování. Sako by mělo být dobře tvarované, mělo by podtrhovat lichotivé křivky. Důležitá je vyváženost, které dosáhneme především vypracováním partií ramen.

kalhot dbáme na symetrii také, zaměřujeme se především na problémovou patrii boků.

Co se týče velikosti, je důležité se v kostýmku protáhnout. Pouze kostýmek, který nikde netáhne, má správnou velikost.

Černá skoro klasika, autor: OTTOČerná skoro klasika, autor: OTTO

Dezény a další detaily

Kostýmek může být z různých materiálů, může být rozmanitě zdobený. Volba zde záleží jen a pouze na našem vkusu. Praktičtější je ale pořízení jednoduššího, univerzálnějšího kostýmku, který bude spolehlivě sloužit řadu let a za každé situace. Ozvláštnit ho pak pohodlně můžeme prostřednictvím doplňků.

Doplňky, které musíme mít

Kostýmek přímo vyzívá k pořízení krásných doplňků. Vybírat můžeme z mnoha různých stylů, od doplňků jemných a romantických přes tzv. unisex až po výrazné a extravagantní.

Mezi nejsnáze použitelné patří různé šátky a šálky, které udělají s jednobarevným kostýmem úplné divy. Ke klasickému tmavému kostýmku se hodí jak jednobarevné šátky výrazných odstínů, tak šátky s velkými nápadnými vzory.

Kostýmek dále doplňujeme šperky, může být i bižuterie ve kvalitním provedení, především pak brože. Samozřejmostí je kabelka ladící s obuví.

Světle béžový, originálně střižený, autor: nejsatySvětle béžový, originálně střižený, autor: nejsaty

Článek V reprezentativním kostýmku byl publikován 10. května 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...