Naučte se nosit svetr ve francouzském stylu

Tagy:  svetr, svetry, pončo, paleríny, rozepínací svetr, pásek, opasek, elegantní

Sponzorované odkazy:

Naučte se nosit svetr ve francouzském stylu

Není svetr jako svetr. Liší se nejen barvou, velikostí, stylem a materiálem, ale také tím, jak ho dokážete nosit. Ve správné kombinaci může tvořit elegantní prvek, který vám dodá ten správný šmrnc.Letošní rok budou absolutním hitem číslo jedna pestrobarevné svetry a vzorované svetry s pásky. Ten správný nádech francouzského šarmu a elegance vám dodají pletené paleríny a nebo také již známá pletená ponča. A co by opravdu ve vašem šatníku nemělo chybět? Jsou to krátké svetříky ve stylu bolerka.

Svetr nejen na zimu

O svetru jako takovém se dá říct, že se jedná o multisezónní oblečení. Dá se nosit nejen v zimě, ale i v ostatních ročních období. V zimě má hlavně praktickou funkci – zahřeje nás. Naopak na jaře slouží jako svrchní oblečení, místo teplého zimníku, bundy nebo kabátu. Jakmile vykouknou první paprsky, stačí si svetr pouze rozepnout a poodhalit elegantní top. Také v létě svetr nemizí z našich šatníků. Jen si vybavte chladnější letní večery, jak je svetr v tu chvíli tím nejlepším hřejivým společníkem.
Ale pozor, ne vždy však umíme svetry správně nosit. I když si pořídíte krásný a stylový svetr, který neumíte nosit, dokážete tím zkazit doslova celý outfit. Proto je nesmírně důležité vybírat svetr nejen podle materiálu, barvy, velikosti, podle toho jaký styl je právě trendy a IN, ale hlavně podle toho, jak nám svetr sedí.

Jaký svetr je ten pravý?

Nyní vynecháme klasické pulovry a svetry s roláky a zaměříme se především na svetry, které se různě zapínají nebo zavazují. V současné době je nabídka těchto svetrů v obchodech doslova k prasknutí. Záleží jen na nás, po jakém sáhneme. Vyberte si vždy správný střih, barvu a materiál pro váš konkrétní outfit. Neřiďte se heslem: Koupím si svetr, který mi půjde ke všemu. Takový svetr prostě neexistuje. Dnes už dávno neplatí, že si vystačíte s jedním černým a s jedním bílým svetrem celý rok.
Nezapomínejte na to, že „frčí“ hlavně barevné a pestrobarevné oblečení. To samé platí i pro svetry.

Správná kombinace

Aby jste dosáhla správného elegantního francouzského šarmu, musíte umět svetr nejen dobře nosit, ale také správně a vhodně kombinovat s ostatním oblečením.
Pokud si svetr oblečete k riflím, nemůžete téměř nic zkazit. Na tričko zvolte raději modernější a sportovnější střihy svetrů. Naopak na halenky volte raději romantičtější a složitější střihy. Výhodou riflí je, že si k nim můžete obléct jakkoliv barevný svetřík, třeba i extra barevný, který byste s jiným outfitem nemohla zkombinovat. Říká se, že džínová modř je nesmrtelná a považuje se za neutrální barvu, ke které se hodí cokoliv.

Pásky

Francouzského stylu dosáhnete opravdu lehce a snadno. Stačí si jen pořídit svetr s páskem nebo opaskem. Na výběr máte z celé řady svetrů, které už přímo mají pásek ze stejné pleteniny. Pokud se vám takový svetr nelíbí, stačí si jen opásat svetřík jiným koženým páskem. Obojí je trendy a stylové. Pásek navíc dokáže zdůraznit váš pas, a z neforemného kousku svetru dokážete vykouzlit elegantní oblečení.

Ponča

Ponča jsou vrcholem elegance, právě ty vám dodají ten nejlepší francouzský šarm. Jen si představte, jak krásně budete vypadat, pokud si oblečete černé úzké džíny a navrch zvolíte elegantní pončo či palerínový svetr.

Článek Naučte se nosit svetr ve francouzském stylu byl publikován 4. června 2010 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...