10 rad jak být stylová

Tagy:  trendy, stylová, oblečení, nákupy, doplňky, elegance, elegantní, černá, spodní prádlo, značkové oblečení

Sponzorované odkazy:

10 rad jak být stylová

Chcete i Vy vypadat krásně, elegantně, přitažlivě … zkrátka stylově a trendy? Než začnete ve svém šatníku dělat „průvan“, seznamte se s následujícími rady. Přečtěte si naše tipy, jak být letošní léto dokonalá a stylová, a teprve potom se pusťte do úklidu.

1. Méně znamená více

Ano, v jednoduchosti je krása. Toto pravidlo platí hlavně v kategorii doplňků a šperků. Čím míň doplňků zvolíte, tím lépe budete vypadat. Pokud toužíte na své hrudi nosit výrazný a extravagantní šperk, zvolte jemnější náušnice a prstýnek. Nesnažte se na sebe navlékat všechno, co doma najdete. Raději to střídejte a každý den zvolte jiný doplněk. Na sto procent na sebe upoutáte větší pozornost jednoduchým a stylovým doplňkem, než přehnaným přeplácáním více šperků.

2. Černé odzvonilo

I když se říká, že černá barva je stálicí ve světě módy, letošní léto tomu tak není. Černá barva samozřejmě i tento rok bude patřit do našich šatníků, ale co takhle vyzkoušet něco lepšího a přitažlivějšího? Tmavě modrá barva, to je ono! Jedná se o mnohem více elegantnější barvu, která dokáže nádherně rozzářit pleť. Černá vás sice opticky zúží, ale pozor, sice vám ubere pár kilogramů navíc, ale zato vám přidá hezkých pár let. Naopak modrá barva ubírá nejen kila, ale také roky.

Tmavě modré šaty jsou to pravéTmavě modré šaty jsou to pravé

3. Krása není pouze v oblečení

Jestli si myslíte, že budete krásná a přitažlivá, když si na sebe obléknete značkové a drahé oblečení, jste na omylu. Důležitým bodem je, investovat nějakou tu korunu také do kosmetiky. Zajděte si k holiči, zubaři, na pedikúru nebo do fitness centra. Pamatujte na to, že zdraví a čistota jsou tím nejdůležitějším bodem krásy.

4. Kombinujte

Dokonalá a krásná budete v tom případě, pokud budete umět kombinovat styly, barvy, doplňky a samozřejmě oblečení. Pokud máte výrazné rty, zvolte raději jednoduché šaty. Jestliže se pyšníte bujným poprsím, oblečte se do tuniky s hlubokým výstřihem v kombinaci s dlouhými kalhoty a vysokých podpatků. Ovšem dámy pozor, sexy není pouze rudá rtěnka a výstřih „až k pupíku“!

Správná kombinace je to pravéSprávná kombinace je to pravé

5. Cena není to hlavní

Pokud si myslíte, že ve drahém a luxusním oblečení budete zaručeně stylová, nevěřte tomu. Cena vašeho outfitu nezaručí dokonalý styl. Drahá značka přece hned neznamená, že vám bude slušet. Skvělé kousky do vašeho šatníku můžete najít nejen v obyčejných prodejnách a buticích, ale také v sekondhandech. Stačí jen najít ten správný kousek, který bude podléhat letošní módě, a který vám padne jak ulitý.

6. Elegantní neznamená nudná

Elegantní ženou můžete být nejen na večerní akce a různé společenské příležitosti, ale také během dne. Krásný šperk dodá vašemu outfitu tu správnou eleganci. Elegantní náušnice, náhrdelník, hodinky apod. se hodí nejen k běžnému tričku, topu nebo tunice, ale také k noblesním koktejlkám nebo elegantním šatům.

7. Spodní prádlo

Při nákupu oblečení myslete nejen na svršky, ale také na spodní prádlo. Není nic lepšího, cítit se pohodlně každým coulem. Spodní prádlo lze vybírat podle barev, stylu, ale také podle toho, jakou má plnit funkci. Nemusí být určeno pouze na svůdné radovánky, ale také může mít praktickou funkci, kterou využijí hlavně sportovci.

8. Správná velikost

Podívejte se pravdě do očí a řekněte si, co vám opravdu sluší. Pokud máte větší bříško, zvolte raději volnější trička. Jestliže máte povadlé břišní svalstvo, zapomeňte na bokovky. Jedině tím správným stylem oblečení budete naprosto dokonalá.

9. Neposlouchejte muže

Nedejte na muže. Ne každý muž se v módě vyzná. Většina z nich vám pochválí kde co, jen aby jste Vy byla spokojená. Tou nejlepší módní poradkyní je zaručeně vaše sestra, maminka nebo kamarádka. Právě ony k vám budou opravdu upřímné.

Originální šperk v tmavě modré barvě. Zdroj: fler.cz-hotlantaOriginální šperk v tmavě modré barvě. Zdroj: fler.cz-hotlanta

10. Nestyďte se

Jestliže na ulici potkáte ženu, která má krásné boty, šaty, kabelku nebo sukni, nestyďte se a oslovte jí. Zeptejte se, kde sehnala tak krásné oblečení. Získáte nejen cennou informaci, ale zajisté majitelku krásného oblečení potěšíte. Co když tou ženou budete příště Vy?

Článek 10 rad jak být stylová byl publikován 7. června 2010 v 07.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...