Jaký je tvar vaší postavy? A, Y, U nebo X? - 2. díl

Tagy:  tvar postavy U, tvar postavy X

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Jaký je tvar vaší postavy? A, Y, U nebo X? – 1. díl
  2. Jaký je tvar vaší postavy? A, Y, U nebo X? - 2. díl
Jaký je tvar vaší postavy? A, Y, U nebo X? - 2. díl

Postava tvaru U

Tvar postavy UTvar postavy U

Ramena a boky mají přibližně stejný obvod, ne příliš rozeznatelný pas. Pokud přiberete, tak v břišních partiích. Tento tvar postavy má za následek to, že i když nejste baculatá, často tak vypadáte. Pokud se chcete této skutečnosti bránit, v žádném případě i nezastrkávejte horní část oděvu do kalhot nebo sukně, ale raději ji nechte volně splývat asi 10 cm pod pas. Opticky se tak vaše tělo prodlouží a protáhne. Pokud ale máte úzký pas a máte pocit, že si můžete dovolit být „zastrkaná“, pak byste měla své oblečení určitě nařasit a vyhněte se pokud možno páskům. Nyní se posuneme k dolním partiím. Objemné sukně se záhyby opticky rozšiřují, zkracují tělo, a proto pro vás také nejsou vhodné. Naproti tomu, úzké sukně ve tvaru V prodlužují, proto můžu směle doporučit.

Tvar postavy X

Tvar postavy XTvar postavy X

Typické je plné poprsí a boky – přibližně stejného obvodu, pas je nejméně o 20 cm užší. Máte štíhlou a velmi pěknou postavy. Stalo se vám někdy, že jste si zkoušela šaty se zdůrazněným pasem a zjistila, že vám nesluší tak jako jiným ženám? Příčinou je vysazený zadeček, a proto na vás tyto šaty nevypadají dobře. Lépe vám budou sedět šaty, které splývavě spadají po zadečku. Tento malý problém můžete řešit i vestami, které vám sluší. Určitě noste krátké, úzké sukně nebo úzké kalhoty doplněné tílkem se špagetovými ramínky. Zkuste také přiléhavé body s kratším sakem nebo bolerkem. Vyklenutý zadeček se tak obratně zamaskuje.

Ať už máte jakýkoliv tvar postavy, nejdůležitější jsou čtyři věci – abyste se cítily

Pohodlně

Potřebujete oblečení, v němž se můžete pohodlně pohybovat a cítit se v něm dobře. To tvrdila už Coco Chanel, která na své oděvy začala používat i úplet.

Vkusně

Skutečně kvalitní oděv nepotřebuje být ozdoben zlatem a drahými kameny, je to šperk sám o sobě. Méně často znamená více.

Svůdně

Nejprve bych vás chtěla varovat před spojením: hluboký výstřih, minisukně, výrazné líčení a nápadný účes. Takto budete vypadat vyzývavě, až vulgárně a každý slušný muž před vámi uteče. Jistě jste slyšela, že kouzlo spočívá v detailu, ale příliš mnoho detailů se navzájem ruší.

Sexy

Starejte se o své tělo a svůj vzhled, potěšíte i svou duši. Jste žena a máte na to právo. Každá z vás je krásná, i pokud se tak zrovna necítíte, vezte, že z každé housenky se jednou stane krásný motýl. Najděte v sobě princeznu. My vám v tom na stránkách www.oblectese.cz pomůžeme.

Článek Jaký je tvar vaší postavy? A, Y, U nebo X? - 2. díl byl publikován 21. června 2010 v 12.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...