Milujeme KAFTAN aneb dlouhá volná tunika

Tagy:  Kaftan, lehká volná tunika

Sponzorované odkazy:

Milujeme KAFTAN aneb dlouhá volná tunika

Kaftan byl dříve mužský plášť, vyrobený z bavlny nebo hedvábí. Dosahoval délky ke kotníkům, měl zapínání vpředu, dlouhé rukávy a nosíval se s šerpou. Kaftany nošené osmanskými sultány tvoří jednu z nejvelkolepějších částí sbírek v Istambulském paláci Topkapi. Některé z nich byly tak skvostné, že je za odměnu dostávali vysocí hodnostáři či vítězní generálové.

Kaftan z dob minulýchKaftan z dob minulých

Ruský kaftan

Dlouhý mužský oblek s těsnými rukávy. V devatenáctém století byl velmi rozšířen mezi rolníky a kupci.

Marocký kaftan

Konečně se dostáváme k ženám. V Maroku je kaftan nošen výhradně ženami. Jsou podstatně odlišné od tureckého. Podle zvoleného materiálu se může jednat o elegantní nebo formální oděv. Lze jej nosit na večeře nebo slavnostní události.

Večerní kaftanVečerní kaftan

Současnost – trendy kaftan

Jak kombinovat kaftanJak kombinovat kaftan Jak nosit elegantní kaftanJak nosit elegantní kaftan

Kaftan si můžete vybrat v různých délkách, od krátké, střední nebo až ke kotníkům. Hedvábný kaftan s potiskem je velmi elegantní, nosí se přes slim kalhoty. K bazénu se směle vydejte v delším kaftanu. Takový oděv bývá často průsvitný, takže se vám pod ním mohou provokativně rýsovat plavky. Některé kaftany jsou bohatě zdobené zlatem a perlami, takže je můžete použít jako módní večerní šaty.

Plážový kaftanPlážový kaftan

Kaftan je v podstatě volná tunika rozmanitých střihů. Osobně mě nejvíce zaujaly s přední kratší a zadní delší částí a s asymetrickým střihem. Nebo objemné kaftany s širokým výstřihem zdobené vyšíváním nebo potiskem, jsou velmi romantické. Výstřih může být kulatý, čtvercový nebo ve tvaru V. Lidem s oválným obličejem sluší jakýkoliv výstřih. Čtvercový tvar obličeje nejlépe vynikne s kulatým výstřihem.

Kaftan s výstřihem do VKaftan s výstřihem do V Kaftan s kulatým výstřihemKaftan s kulatým výstřihem

MAXI KAFTAN

Maxi kaftan je velmi módní záležitost. Je to nadčasový stylový kus, který můžete nosit takřka kamkoliv. Můžete si jej užívat během horkých letních dnů, tak i na letních party. Nebojte se barev a vzorů, vykouzlí vám úsměv na tváři a vy se budete cítit sebejistě a krásně. Kaftan si zamilovali i známí návrháři

Maxi kaftanMaxi kaftan

Missoni

Je naprosto perfektní

MissoniMissoni

Antik Batik

Uvolněný a jednoduchý

Antik BatikAntik Batik

Lidé opravdu zaznamenali, že návrháři začali produkovat více stylový kaftan, než tomu bylo dříve. Kaftan jako šaty nebo top si přišel na své. Letos ho můžeme vidět v ulicích, na modech i módních časopisech.

Článek Milujeme KAFTAN aneb dlouhá volná tunika byl publikován 31. července 2010 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...