Balonová sukně - to pravé na babí léto

Tagy:  Balonová sukně, trend

Sponzorované odkazy:

Balonová sukně - to pravé na babí léto

Sukně, jak jednoduchá a přitom stylový a sexy oděvní prvek. Pokud se podíváme na sukni z pohledu výrobce, zjistíme, že se skládá ze dvou kusů látky sešitých dohromady a projmutých do pasu, kde může být vsazen pásek. Sukni si zvládnete zhotovit i vy a nemusíte být ani švadlena. Výroba tedy není složitá, přesto se v ní skrývá velké kouzlo.

Balonová sukněBalonová sukně

Sukně v proměnách doby

I sukně podléhají nejrůznějším módním trendům. Prošla si různými změnami. Paul Poiret svázal ženám nohy, když předvedl sukni „pro mořské panny“. Chanel a Lanvin ukázali svižnost pohodlné linie sukní a Diorův rozparek přinesl pohodlí nového stylu. Mohla bych takto pokračovat a připomínat další a další návrháře, kteří měnili vzhled sukně a tím i životní styl. Nás dnes ale zajímá balonová sukně, kterou jsme si tuto sezonu velmi oblíbily.

Z módních přehlídekZ módních přehlídek

Historie balonové sukně

Kdo ale přišel s tímto trendem? Sukně nebyla poprvé navržena tento rok, nebyla ani v tomto století objevena. Sukně byla vytvořena 50. letech 20. století Hubertem de Givenchy. Sukně se skládá ze spodničky a vrchní tvarované části. V dolním okraji je trochu nebo více nabraná tak, aby vznikl balonový efekt.

Balonová sukně

Balonovou sukni můžete milovat nebo nenávidě. Prostě jí nosit nebo ne. I když je to stále trend, ne každému sluší. Já jsem si jí velmi zamilovala. Je to možná tím, že mi trochu připomíná princeznovské šaty, jen v kratší verzi. Našla jsem ten správný střih, který mi sedí a u toho jsem zůstala.

S čím kombinovat balonovou sukniS čím kombinovat balonovou sukni

Balonovou sukni můžete kombinovat s projmutými svršky, které zdůrazní štíhlý pas nebo s elastickými tričky na tělo. Můžete vytvořit dojem šatů, pokud si obléknete korzet. Boty si obujte podle toho, jak působí celek. Pokud jste se rozhodli pro elegantní outfit, zvolte boty na podpatku. Pokud jste si oblékli jednoduché elastické tričko, obujte si klidně žabku. Budete působit uvolněně a sportovně.

Veselé barvyVeselé barvy

Tulipánová sukně

Tulipánová sukněTulipánová sukně

Velmi podobná je soudková nebo tulipánová sukně, která je široká v horní partii a zúžená k dolnímu kraji.

S čím obléci tulipánovou sukniS čím obléci tulipánovou sukni

Tyto sukně se nehodí pro každý typ postavy. Pokud se v ní necítíte moc dobře, nemusíte klesat na mysli. Je 21. století a již dávno přestal platit diktát správné délky nebo modelu sukně. Nastoupil individualismus a my si můžeme vybírat to, co nám sluší a v čem se cítíme dobře.

Článek Balonová sukně - to pravé na babí léto byl publikován 6. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...