Oblečení na břišní tanec

Tagy:  orientální tanec, šátky, kostýmy, doplňky

Sponzorované odkazy:

Oblečení na břišní tanec

Orientální břišní tanečnice se poprvé zavlnily na Středním východu. Díky svému erotickému náboji se začal tanec postupně rozšiřovat do ostatních zemí.

Břišní tanec zahrnuje několik druhů a stylů, které se od sebe liší hudbou, stylem tance a kostýmy. Některý je více vlnivý a pomalý, jiný zase rychlý a třesavý. Tančením zlepšíte pohyblivost těla, zvýšíte pružnost, posílíte svaly, zformujete postavu, odbouráte stres a zvýšíte si sebevědomí.

Belly dance tanečniceBelly dance tanečnice Belly dance tanečnice 2Belly dance tanečnice 2 Belly dance tanečnice 3Belly dance tanečnice 3

Co si obléci

Záleží jaký druh orientálního tance jste si vybrali. Základem je ale v každém případě vhodně zvolený šátek.

Penízkový pás nebo šátek, nejen že pěkně vypadá, ale díky pohyby boků překrásně cinká. Tento magický zvuk má uklidňující účinek a dokonce i zahání zlé duchy. A víte, jak vznikl nápad ozdobit šátek penízky? Diváci dříve házeli na tanečnice drobné mince, které byly mnohdy proděravěné. Po skončení představení tanečnice mince sesbíraly a pak si je našívaly na boční pás jako ozdobu.

Perličkový pás – Stoklasa – 284 KčPerličkový pás – Stoklasa – 284 Kč saténový pás – Stoklasa – 670 Kčsaténový pás – Stoklasa – 670 Kč šátek s penízky – Stoklasa – 151 Kčšátek s penízky – Stoklasa – 151 Kč šátek s rolničkami – Stoklasa – 320 Kčšátek s rolničkami – Stoklasa – 320 Kč šátek s třásněmi – Stoklada – 245 Kčšátek s třásněmi – Stoklada – 245 Kč šifónová sukně – Stoklasa – 357 Kčšifónová sukně – Stoklasa – 357 Kč šifónová sukně – Stoklasa – 430 Kčšifónová sukně – Stoklasa – 430 Kč

Jaký šátek je pro vás ten pravý


Vyberte si svou oblíbenou barvu, ta která vás nejvíce vyjadřuje

Bílá – vyjadřuje čistotu a pořádek Žlutá – značí optimismus a intuici Oranžová – to je barva přátelství Červená – jako vášeň a láska Fialová – mystická barva Modrá – vyjadřuje klid a touhu Černá – je elegantní ale uzavřená

Baladi

Na folklórní tanec Baladi si oblečte baladi šaty z přírodního materiál. Pro slavnostní události zvolte lesklý a třpytivý materiál.

BalagiBalagi

Saidi

Další folklórní tanec, tentokrát s hůlkou saidi, budete tančit ve volné, široké a dlouhé košili zdobenou ornamenty. Můžete se ozdobit šátkem přes boky a jeden si můžete zavázat i na hlavu.

SaidiSaidi

Khaleegy

Kostým na khaleegy se nazývá Thobe Al Nashaar, jsou to šaty košilového střihu z překrásně zdobené látky. Šaty jsou dlouhé, při tanci se různě zvedají a volnými rukávy se zakrývá obličej. Cílem je přitáhnout pozornost na nohy, paže a vlasy.

Thobe Al NashaarThobe Al Nashaar

Na kurz orientálního tance ve vašem městě, který v sobě nezahrnuje ani jeden výše uvedený podnázev, si vyberte kostým laděný buď do folklóru nebo etna. Inspirujte se dávnými tradicemi, flamengem nebo u cikánských tanců. Hledejte kostýmy zdobené výšivkami, korálky, třásněmi a hlavně penízky. V žádném případě nezapomeňte na doplňky. Slaďte je do jedné barvy – to je velmi důležité. Ozdobte si vlasy čelenkou, uši náušnicemi, na zápěstí natáhněte několik náramků, aby cinkaly. Některé dívky si závojem zakrývají nejen vlasy, ale i tvář, jsou pak více tajemné.

čelenka – Stoklasa – 100 Kččelenka – Stoklasa – 100 Kč náhrdelník a náušnice – Stoklasa – 76 Kčnáhrdelník a náušnice – Stoklasa – 76 Kč Náhrdelník a náušnice – Stoklasa – 93 KčNáhrdelník a náušnice – Stoklasa – 93 Kč náramek – Stoklasa – 134 Kčnáramek – Stoklasa – 134 Kč vějíř – Stoklasa – 249 Kčvějíř – Stoklasa – 249 Kč

Zdroj: www.casbahdance.org , www.stoklasa.cz

Článek Oblečení na břišní tanec byl publikován 30. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...