Šaty pro družičku

Tagy:  družička, svatba, nevěsta, svatební šaty, družičky, doplňky, košíčky, květiny

Sponzorované odkazy:

Šaty pro družičku

Ve svatební den se musí krásně obléknout nejen nevěsta a ženich, ale také maminky z obou dvou stran, tatínkové, svědci, hosti, ale také družičky.

Družičky

Družičky by měly být zpravidla svobodné dívky, které doprovázejí nevěstu. Jedná se o dávný zvyk, kdy duchové nemohou uškodit nevěstě. Dle pověr se říká, že zlý duch si má nevěstu splést s onou družičkou. V současnosti jsou malé družičky na svatbách hlavně pro svou roztomilost a jakýsi symbol nevinnosti, ze které pak nevěsty díky svatbě vystupují.
Každá družička má důležitou funkci nejen na svatebním obřadě, ale i po něm. Pokud má nevěsta dlouhou vlečku či závoj, pomáhá jí při chůzi držením, upravováním a aranžováním.

Družičky, autor: makelessnoiseDružičky, autor: makelessnoise

Jedna barva, jeden tón

V poslední době je stále více moderní, mít na svatbě družičku a ne jen jednu. Stále více se objevují za závojem nevěsty malé holčičky v šatičkách, s culíčky a drobnými kytičkami. Vypadají opravdu roztomile. Pokud je chcete na své svatbě mít i vy, myslete na to, jak je obléknout.
Nádherně a snově vypadají svatby sladěny do jednoho barevného tónu. Pokud se vaše dekorace, výzdoba a kytice bude ladit do červené barvy, myslete na to, že i družička a svědkové by měli mít něco červeného. Kravatu, květinu, vývazky, ozdoby do vlasů nebo i samotné šaty či košile. Sladěná svatba v jednom barevném tónu působí opravdu honosně a velmi elegantně.

Šaty pro družičky jsou k dostání i pro ty nejmenší, autor: Eva GomelskáŠaty pro družičky jsou k dostání i pro ty nejmenší, autor: Eva Gomelská

Malé družičky

Pokud jste si zapůjčila svatební šaty ve vybraném svatebním salonu a toužíte mít na svatbě družičku, není nic lepšího než doplnit identickou zmenšeninu vašich svatebních šatů pro družičku. Svatební pochod bude decentní, elegantní a nesmírně IN. Jen si představte stejné šaty, stejně zdobené, stejně řasené. Je to ten nejlepší doplněk, který si můžete vybrat.
I když děti rostou jako z vody, každý solidní svatební salón vám nabídne šaty pro děti od toho nejmladšího věku až po ty nejstarší. V dnešní době seženete opravdu šaty ve všech barvách a velikostech.

Malá družička, autor: Eva GomelskáMalá družička, autor: Eva Gomelská

Doplňky

Každá družička by měla mít nejen krásné princeznovské šaty, ale také celou řadu doplňků. V jednoduchosti stačí říct, že družička je jakási druhá zmenšená nevěsta.
Dívenka by měla být vyzdobena nejen lesklými střevíčky, ale také svatebním košíčkem, čelenkou, věnečkem, kabelkou, či kvítečky, kytičkou apod.
Svatební košíčky slouží nejen jako krásná ozdoba, ale navíc poslouží i k uchování drobných okvětních lístků, které pak může pohazovat před vycházející novomanžele.
Pokud je družička ještě hodně malinká a měla by „problém“ s kytičkou v ruce, dělají se např. kytičkové náramky na ruku, které jen tak nespadnou. Opět nezapomínejte na to, že by měly být ve stejném stylu a barevném tónu jako vaše svatební kytice.

Myslete na kytičku pro družičku, autor: seanoshMyslete na kytičku pro družičku, autor: seanosh

Článek Šaty pro družičku byl publikován 24. září 2010 v 00.00 v rubrice Dětská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...