Móda podzim 2010

Tagy:  podzim, podzimní móda, kabelky, boty, kozačky, návleky, vesty, podzimní trendy, lodičky

Sponzorované odkazy:

Móda podzim 2010

Podzim je tady! Stromy se pomalu zabarvují do červených, zelených, hnědých a žlutých barev. Barevné listí zdobí nejen lesy, parky a chodníky, ale také naše šatníky. Jak to? Vždyť právě tyto barvy – barvy podzimu – vévodí letošnímu roku 2010.

Červená barva a rovné střihy to je IN, autor: Dmitry ValbergČervená barva a rovné střihy to je IN, autor: Dmitry Valberg

Barevný podzim

Zapomeňte na klasiku černého a bílého oblečení. Nebojte se oživit váš šatníky výraznými barvami jako jsou odstíny červené, zelené, žluté, hnědé, okrové aj. Navíc je letošní rok ten pravý pro tzv. švestkovou a fialovou barvu.

Odstíny zelené vévodí letošnímu podzimu, autor: Cillian StormOdstíny zelené vévodí letošnímu podzimu, autor: Cillian Storm
Fialová je i letos stále moderní, autor: queercatkittenFialová je i letos stále moderní, autor: queercatkitten

Komfortní materiály

A co je opravdová novinka pro letošní podzim 2010? No přece nádech elegance. Zapomeňte na tzv. vintage styl (opraný, obnošený a ošoupaný vzhled oblečení) a vrhněte se do elegantních kousků. Letošní podzim je téměř bez džínoviny. Do popředí se dostávají hlavně materiály jako vlna, flanel, kůže, semiš, kašmír, šifon a trocha hedvábí.

Kabátek přírodní barvy, autor: Art CommentsKabátek přírodní barvy, autor: Art Comments

Jako ze škatulky

Podzim 2010 se nese v duchu elegance a rovných střihů. Módní návrháři hledali inspiraci v 50. a 70. letech. Pořiďte si ležérní oblečení, které se hodí pro každou příležitost. Extravaganci nechte pod pokličkou, zavřenou ve skříni a šetřete si jí spíše na letní období.
Oblečte se do kalhotových a sukňových kostýmů, rozevlátých sukní, sáček, blejzrů a nebo vestiček. Pohodlné kalhoty, pestrobarevná tunika, krátké sáčko nebo vesta – to je základ letošního podzimu.

Obuv

V chladném podzimním počasí musíme brát zřetel na to, jak se obujeme. Nechcete přeci hned dostat rýmu nebo kašel.
Obout si můžete jakékoliv kozačky, ať už pod kolena, do půli lýtek či vysoké nad kolena. Důležité je, umět tyto botky vhodně zkombinovat se zbytkem oblečení a s vhodnými doplňky.
Podzimní výlohy vašich oblíbených prodejnách s obuví budou doslova přeplněné zdobenými boty přezkami, nášivkami, leskem, střapci, zipy apod. Navíc se nemusíte obávat toho, že vám z bot budou koukat ponožky nebo návleky. Myslete jen na to, že tyto doplňky musí zářit na dálku. Žluté, červené, fialové nebo švestkové odstíny, to je to pravé.
Dámy, které se necítí dobře ve vysokých kozačkách také přijdou na své. Zakulacené lodičky a lodičky se špičkou jsou opět v módě.

Lodičky a návleky, autor: Owen GeronimoLodičky a návleky, autor: Owen Geronimo

Kabelky

A jak je to letos s kabelkami? Téměř bez změny od loňského roku. Naprosto dokonalá budete s maxi taškou nebo kabelou. Stále jsou v kurzu objemné a velké tašky. Jen nezapomeňte na správně zvolený materiál. Letošní podzim dává přednost převážně kvalitním materiálům, jako je např. kůže.
Co se týče barev, platí stejné pravidlo jako u oblečení či bot. Výrazné, pestré a hlavně kvalitní.

Maxi kabelka, autor: bbaunachMaxi kabelka, autor: bbaunach

Tak co na letošní podzimní trendy říkáte? Jste spokojení nebo vám v módě něco chybí?

Článek Móda podzim 2010 byl publikován 13. října 2010 v 00.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...