Noční košilky - elegantně do postele

Tagy:  spodní prádlo, noční košilky

Noční košilky - elegantně do postele

I když se cítíte pohodlně ve vytahaném tričku a trenýrkách svého přítele, je přeci jen lepší být i v posteli elegantní a sexy.

Odkud se vzaly noční košilky

Noční košilka pochází pravděpodobně z období italské renesance. Do té doby lidi spali nazí nebo ve spodním oblečení nošeným ve dne. V dlouhé košili spali muži i ženy. Jenže ženy, odjakživa toužící po změně, trendech a módě celkově, začaly obměňovat jejich délky, střihy a zdobení, aby byly co nejelegantnější. Vznikly přepychové modely s krajkou, kanýry, třásněmi a výšivkami, které nakonec sloužily jako domácí negližé, v němž mohly trávit chvíle s rodinou a přáteli. Ženu by dříve ani ve snu nenapadlo spát v kalhotách a kabátku, prioritní pro ně byla krása a ženskost. Vraťte se o pár let zpět a nechte se inspirovat elegancí dam z minulého stolení a osvojte si některé jejich návyky.

Juicy Couture černáJuicy Couture černá
Juicy Couture s růžovým potiskemJuicy Couture s růžovým potiskem
Juicy Couture s krajkouJuicy Couture s krajkou

Jak vybrat tu pravou

Poohlédněte se po kvalitních nočních košilkách, soustřeďte se na propracované střihy a krajkové zdobení. Svůdný dekolt působí velmi sexy, pokud to ovšem nepřeženete. Pak může být celkový dojem spíše výstřední až vulgární. Romantiku najdete v květinových vzorech, košilkách babydoll a v balonových rukávech.

Průhledné noční košilky nabízí vyzívaný a svůdný vzhled. K nim bezesporu patří saténové župánky kimonového střihu a saténovou stuhou, pro zvýraznění útlého pasu. Na trhu se teď objevily dokonce vánoční košilky, jejichž koupě by teď nebyla úplně od věci.

Calvin KleinCalvin Klein
La PerlaLa Perla
Carine GilsonCarine Gilson

Myslíte si, že takovéto noční košilky se hodí spíše na léto? Ale vždyť v zimě bývají byty pořádně vytopené, takže se není čeho bát. Hlavně ne toho, že byste v nich umrzly, to určitě ne. Dejte si jen pozor na výběr materiálu. Satén je jemný, lesklý, příjemný na dotek, ale pozor chladí. Může se tedy stát, že vám v ní bude zima, v tom případě si jí schovejte na léto. Další nevýhodou saténu lesklý vzhled. Ano, na jednu stranu je krásné jak se košilka leskle, ale na těle může přidat i několik centimetrů v obvodu.

Župánky

Když se řekne župan, skoro každému se vybaví flanelový župan. Na výběr máme ale mnoho dalších typů jako je saténový, krajkový nebo bavlněný.

župan Carine Gilsonžupan Carine Gilson
župan Juicy Couturežupan Juicy Couture
župan Rosamosariožupan Rosamosario

Zdroj: www.net-a-porter.com

Článek Noční košilky - elegantně do postele byl publikován 10. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...