Dámský smoking / pánský styl v dámském šatníku

Tagy:  Dámský smoking, YSL

Sponzorované odkazy:

Dámský smoking / pánský styl v dámském šatníku

Pánský smoking vstoupil do pánské módy koncem 19. století a dámská avantgardní móda se v něm zhlédla ve 20. letech, kdy si oblíbila chlapecký styl. V této chvíli se každému vybaví hvězda s velkou vášní pro pánský styl Marlene Dietrich. Její smoking představoval dokonalou dámskou imitaci pánského obleku. Ženskou duši mu vdechl až YSL.

Marlene DietrichMarlene Dietrich

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent založil vlastní salon v roce 1961 a o rok později představil svou novou kolekci. A co se odehrávalo v 60. letech? Něco podobného jako ve 20. letech – ženy se opět zamilovaly do pánských obleků. YSL smoking zušlechtil a vytvořil první ryze dámskou verzi, jež si ovšem zachovala všechny rysy klasiky.

YSL – Le SmokingYSL – Le Smoking

Pánský smoking

Na moment bych se ještě vrátila k pánskému smokingu a to jen pro představu, jak vypadá klasický smoking. Smoking je složen z černého vlněného saka a kalhot stejné barvy a materiálu. Oproti klasickému obleku má lesklé klopy saka, knoflíky a lampasy u kalhot.

Pánský smoking

Pokud zatoužíte po smokingu, máte dvě možnosti, buď se spokojíte s konfekcí, anebo si ho necháte ušít na míru. Jestliže jste fanatičkou skvěle padnoucích a kvalitních oděvů, nebudete dělat kompromis a vyhledáte služby krejčího. Rozhodně nebudete litovat, protože si pořídíte nadčasový dle vašich přání a vkusu.

Jak může být smoking sexyJak může být smoking sexy

Z hlediska etiky, si můžete vzít dámský smoking místo šatů i do nejvyšší společnosti. Ne každá žena se v šatech nebo sukni cítí dobře a právě pro vás je určena tato elegantní alternativa. Vhodně ho využijete na večírky, svatby, večeře ve společnosti a také na některé plesy

Doplňky

Smoking a doplňkySmoking a doplňky

V této době jsou moderní kožešinové límce, a ten se ke smokingu moc hodí

Nudnou bílou košili nechte doma, ta už je okoukaná. Zkuste něco nového, třeba krajkovou halenku

A co šperky? I když je to pánský styl, vy jako dáma, se můžete přeci ozdobit a celkový vzhled lehce doladit. Šperky volte podle akce, na kterou se chystáte. Velmi pěkně vypadají štrasové náramky, obojky nebo kruhy do uší, chybu neuděláte ani perlami nebo stříbrem.

Jako tečku na závěr, můžete použít klobouk

Elegantní kombinace – smoking a kloboukElegantní kombinace – smoking a klobouk

Článek Dámský smoking / pánský styl v dámském šatníku byl publikován 22. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...