Šaty na maturitní ples

Tagy:  společenské šaty, Herrndorff

Sponzorované odkazy:

Šaty na maturitní ples

Maturitní ples je výjimečná událost, na kterou budete vzpomínat celý život. Proto je správný výběr maturitních šatů velmi důležitý, abyste se cítila výjimečně a pohodlně. Šaty nevybírejte na poslední chvíli. Za prvý už budou přebrané a za druhé, potřebujete dostatek času, abyste si všechny vyzkoušela a vše v klidu rozmyslela. Hledat můžete v prodejnách, půjčovných, na internetu anebo v inzerátech, i tam se dají sehnat pohádkově krásné šaty, ve kterých zazáříte.

Černé šaty s vyšívánímČerné šaty s vyšíváním Blankytně modréBlankytně modré

Druhy maturitních šatů

Princess

V těch šatech, s bohatou sukní, budete vypadat jako princezna

PrincessPrincess

A-linie

Jak název napovídá, sukně má A linii

A linieA linie

Empírové

Šaty nemají pas, sukně začíná těsně pod prsy

Etui

Přiléhavé šaty s rozparkem. Poslední dobou velmi oblíbené.

EtuiEtui

Mermaid

Vykreslí siluetu postavy – budete v nich budit dojem křehké mořské panny.

Předepsaný oděv

Pro chlapce je předepsaným oblečením tmavý večerní oblek, smoking se nevyžaduje. Mnohem větší práci s volbou vhodného oblečení mají dívky. Jakou barvu, střih a provedení zvolit? A navíc může vzniknout trapná událost v podobě dvou stejných modelů na maturitním plesu. Proto se raději zeptejte v půjčovně, jestli mají od každých šatů jen jeden model nebo vybírejte v půjčovných z jiných měst.

Rozparek a odhalená zádaRozparek a odhalená záda

Plesové šaty se v průběhu času příliš nemění. Setkat se můžete s laděním do určitých let – z dob princezen, retro styl 50. A 80. let atd. Dlouhé šaty s glamour nádechem a šustivým taftem, blýskavými vlákny nebo duhovými organzami podtrhují velice ženský a originální vzhled. Pokud se pyšníte dlouhýma štíhlýma nohama, nemusíte se je bát se ukázat v kratší sukni. Dnešní doba je uvolněná a prodávají se i maturitní šaty v délce nad kolena.

FialovéFialové MintMint Šaty s rozparkemŠaty s rozparkem Světle modréSvětle modré Krátké modréKrátké modré Krátké červenéKrátké červené Krátké modré s organzouKrátké modré s organzou Krátké růžovéKrátké růžové

Maturitní ples v jiných státech

Německo

V Německu jsou úplně odlišné maturitní plesy. Nenosí se sem večerní šaty. Jedná se o Abiparty se školní kapelou a uvolněnou atmosférou.

Irsko

Ples se koná po maturitě, kdy mají všichni za sebou přijímací zkoušky nebo nastoupili do zaměstnání. Je to takové rozloučení.

Francie

Plesy se pořádají na vysokých školách, jsou určeny pro nastupující studenty a zaměstnance školy.

USA

Zde se pořádají pro studenty bankety. Tato událost vyžaduje smoking a společenské šaty.

Egypt

Je to sice odlišná kultura a náboženství, školní ples je ale hodně podobný tomu našemu. Pořádají ho ale jen soukromé školy.

Zdroj: www.herrndorff.com

Článek Šaty na maturitní ples byl publikován 27. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...