Letní šaty – další porce inspirace

Tagy:  šaty, móda, léto, trendy, letní oblečení, Victoria Secret, Desigual

Sponzorované odkazy:

Letní šaty – další porce inspirace

Léto se blíží a s ním i potřeba nových kousků do našeho šatníku. Letní šaty bychom tento rok určitě neměly vynechat, i když to možná nevypadá, že by vůbec tento rok byly potřeba.

Načerpejte inspiraci a pořiďte si takové šaty, ve kterých přímo zazáříte. Sluníčko na sebe nenechá dlouho čekat.

Dezény a střihy

Na trhu je bohatý výběr nejrůznějších šatů a šatiček pro přicházející sezónu. Při jejich výběru se soustřeďujeme jak na použitý materiál, a to z hlediska praktického i estetického, tak na střih. Ani jedno z toho nemůžeme zanedbat.

Následující tipy názorně ilustrují, že krásné šaty mohou být jednoduchého i složitějšího střihu, zrovna jako jednobarevných i pestře vzorovaných dezénů.

Batika je zpět!

Batikování bylo během posledních desetiletí hned několikrát in. Dnes se opět objevuje, avšak v nových a obvykle mnohem vkusnějších podobách. Dřívější výraz ztratila a nabyla na eleganci. Šaty dekorované batikováním jsou zpravidla lehké a spíše jednodušší.

Kupříkladu tyto šaty jsou zcela jednoduché, vhodné pro velmi neformální příležitosti, i přesto jsou nápadité. Výstřih je zdoben batikovým vzorem v perfektně zvolených jemných tónech růžové a fialkové.

Jemná batika, 39 SIXTYONEJemná batika, 39 SIXTYONE

Odvážné motivy

Desigual i pro tyto šaty zvolil odvážný, asijsky laděný motiv. Výstřih a pásek je ušit z velmi kontrastního materiálu, hlavním motivem je pak moderně pojatá asiatka.

Šaty jsou určitě určeny pro odvážnější dámy, které si vychutnají být středem pozornosti. Méně nápadné jsou pak šaty v jiných barevných kombinacích, které tolik nekontrastují.

Desigual a jeho výrazné vzoryDesigual a jeho výrazné vzory

Jemná růžová je a bude

Růžové tóny jsou velmi oblíbené. Tyto šaty kombinují světle růžovou se zdobením laděným do bílé a šedé. Opět je vyzdvižen výstřih, který zdůrazňují kameny. Dalším dominantním elementem je květinový motiv u spodního okraje šatů.

Růžová od Melinda DahliasRůžová od Melinda Dahlias

Originální dekory jsou v kurzu

Mnoho vzorů, které se objevují na šatech, jsou téměř neidentifikova­telné. Často připomínají patchwork, výtvory scrapbooku či koláže. Třeba tyto šaty mají zcela jednoduchý, pro někoho až neforemný střih, zato jsou velmi originálně řešeny z hlediska výběru materiálu. Jedná se materiál kombinující různé vzory a struktury.

Melrose Vintage a jeho dezényMelrose Vintage a jeho dezény

Pruhovaná jednoduchost

I tyto šaty z hlediska střihu patří k těm spíše jednodušším. Kombinují rafinovanost korzetu, velmi klasický vzor a pouhé tři barvy a bílou. Jsou nositelné k mnoha příležitostem.

Proužky od Motel RocksProužky od Motel Rocks

Nejjednodušší, zato kouzelné

Tyto zcela jednoduše vypadající bílé šaty tubovitého střihu jsou skvělým úlovkem pro náš šatník. Jsou velmi slušivé, hodí se na pláž i na večírek a jsou naprosto ideálním modelem pro všechny, které rády módní doplňky.

Bílá nádhera od Victoria´s SecretBílá nádhera od Victoria´s Secret

Článek Letní šaty – další porce inspirace byl publikován 19. května 2010 v 19.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...