Vivienne Westwood, britská královna módy

Tagy:  Vivienne Westwood, barvy, kabelky, kostky, doplňky, bristká móda, boty

Sponzorované odkazy:

Vivienne Westwood, britská královna módy

Vivienne Westwood se bezpochybně zapsala do dějin módy. Dodnes módní svět zásobuje stylovými kousky, které jsou nezaměnitelné a pozornost vyvolávající.

Vivienne Westwood a její život

Vivienne Westwood se narodila v roce 1941 v anglickém Derbyshiru. Navštěvovala školu se zaměřením na umění, ale moc ji studium nenadchlo. Změnila tedy branži a věnovala se raději učitelství na prvním stupni. Později se ale přeci jen k umění vrátila, a to prostřednictvím módy. Osobní kontakty ji totiž dovedly až ke skupině Sex pistols a také k punkové módě. Právě punk a směr zvaný New Wave trochu rozvířil do té doby konzervativnější vody módy a přinesl něco nového. Bezesporu se také stal základem Viviennina osobitého stylu, kterým se její díla vyznačují dodnes.

Vivienne a její móda

Vivienne má výraznou módu, stále se drží v určité linii. Zajímavým způsobem pracuje s barvami, již má zavedená určitá velmi oblíbená schémata. Má ráda kontrasty a netypické barevné kombinace, vlastně tak trochu rozbila přístup ke kombinování barev. Zejména na doplňcích využívá lesklých ploch, které jejím barvám dodávají další rozměr.

Vivienne a ženské barvy

V kolekcích najdeme spoustu věcí, hlavně doplňků a bot, které nesou krásné barvy jako dělané pro ženy. Paleta růžových a fialových tónů vůbec v jejím podání nevypadá sladce, naopak ze všeho čiší síla a sebevědomí. Ženy, které rády tyto barvy, si tak mohou dovolit něco výrazného třeba i do práce.

Dámské barvičkyDámské barvičky

Nejen kabelky v klasické kostce

Velmi oblíbené jsou Vivienniny kabelky, peněženky a pouzdra v kostkovaných dezénech. Vzorů střídá několik, všechny jsou velmi vydařené, co se týče barevnosti. I zde lze pozorovat některé netypické barevné kombinace, které ovšem na jednoduchých taškách vypadají báječně a dělají z nich mimořádné kousky.

Tradiční kostkaTradiční kostka

Pestré šperky s výrazem

Šperky z kolekcí Vivienne Westwood jsou velmi výrazné, hýří barvami, typická je často také jejich mohutnost ve srovnání s konkurencí. Nikdo je prostě nepřehlédne. I zde přicházejí na řadu Vivienniny typické motivy – mimo jejího tradičního symbolizujícího královskou sílu a spravedlnost se setkáváme také se srdci, šípy či andělskými křídly.

Pestrobarevné a výrazné šperkyPestrobarevné a výrazné šperky

Botky od Vivienne

Mezi nejznámější modely z dílny Vivienne bezesporu také patří tyto botky. Hravé kombinace barev, materiál a samozřejmě také všudypřítomná srdce, to je to, co se vrylo do paměti (a srdce) tisíců žen.

Oblíbená srdceOblíbená srdce

Článek Vivienne Westwood, britská královna módy byl publikován 25. března 2011 v 00.00 v rubrice Značky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...