Zdravotní obuv, pohodlná a módní

Tagy:  zdravotní obuv, scholl

Sponzorované odkazy:

Zdravotní obuv, pohodlná a módní

Nohy jsou celý den v činnosti a mnohdy velmi namáhány, proto bychom jim měli jejich službu oplácet a pravidelně o ně pečovat. V první řadě bychom jim měli dopřát maximální komfort v kvalitní obuvi.

Pohodlí

Obuv by měla kopírovat tvar nohy a špička by měla poskytovat dostatek prostoru pro prsty, z toho důvodu je nejlepší kulatý tvar. Pokud možno, vyhněte se špičaté obuvi, deformuje prsty. Nyní se zaměřte vrchní materiál, střih a hlavně na místa ohybu při chůzi. Materiál zde musí být pružný a ohebný, v opačném případě se zvyšuje únava a potivost nohou. Důležitá je i kvalita a tloušťka podešve, s rostoucí tloušťkou klesá pohodlí.

Materiál

Přednost dejte přírodním materiálů, které jsou měkké a prodyšné. Další rovněž neméně ocenitelnou vlastností je schopnost přizpůsobit se tvaru nohy. Stejně tak stélka by měla být vyrobena z materiálu, který pohlcuje pot, jinak se tvoří na nohou bakterie a plísně.

Podpatky

Vhodné nejsou ani ploché podrážky, ani příliš vysoké podpatky, protože způsobují otoky, mozoly, kuří oka, ploché nohy atd. Správná výška podpatku je závislá na věku, pohlaví a účelu, který jste si obuv vybrali.

Pánská obuv by měla mít podpatek do 2,5 cm.

Dámská obuv by měla mít podpatek v rozmezí 3 – 4 cm.

Dětská obuv by měla být podpatek do 5 cm, nejlépe tedy 1,5 – 2,5 cm.

Fashion kolekce sholl

Zdravotní obuv schollZdravotní obuv scholl Scholl – módní, přesto k nohám šetrnáScholl – módní, přesto k nohám šetrná

Opora paty

Noha musí být v obuvi zpevněna, aby nedocházelo při chůzi k vybočování. Nerovnoměrné napětí svalů na noze bortí klenbu a vzniká plochá noha. Ke zpevnění paty dopomáhá hlavně také kvalitní opatek, který by měl být pevný, vysoký a dostatečně dlouhý. Tvar opatku kopíruje tvar paty, netlačí, tudíž netvoří otlaky, puchýře a nedře.

opatekopatek

Boty a móda

Módní obuv je velmi vzhledá, mnohdy ale může její originální tvar velmi poškodit zdraví nohou. Vrchní část je zde jen na parádu a nohu vůbec nefixuje. Snažte se vybírat boty se šněrováním nebo suchým zipem. Přestože je lodičkový nebo mokasínový střih moc hezký, pro zdraví nohou však absolutně nevhodný.

Pohodlná a dobře padnoucí obuv zlepšuje nejen zdraví nohou, ale i kvalitu života, proto na svém zdraví nešetřete.

www.scholl.cz

Článek Zdravotní obuv, pohodlná a módní byl publikován 21. července 2011 v 00.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...