Nejlepší nákupy? Jedině online z pohodlí domova.

Tagy:  online nakupování, nakupování přes internet, 3suisses, Otto, BonPrix

Sponzorované odkazy:

Nejlepší nákupy? Jedině online z pohodlí domova.

Online nakupování je forma elektronického obchodu, kdy spotřebitelé nakupují zboží nebo služby přímo od prodávajícího přes internet bez zprostředkova­telských služeb. Ať už toto nakupování nazýváte online obchod, eshop, internetový obchod, webový obchod nebo virtuální obchod, vždy je to pohodlný nákup z klidu domova.

Online nakupováníOnline nakupování

Historie

V roce 1990 vytvořil Tim Berners Lee první světový web a otevřel ho pro komerční využití v roce 1991. O tři roky později se konaly další pokroky, jako on-line bankovnictví a otevření on-line obchodu s pizzou. V tu samou dobu Netscape představil SSL (Secure Sockets Layer) šifrování dat, jež se stalo zásadní pro zabezpečení systému on-line nakupování.

Šaty BonPrixŠaty BonPrix Pletené šaty BonPrixPletené šaty BonPrix Kostým BonPrixKostým BonPrix Kabát BonPrixKabát BonPrix Hodinky BonPrixHodinky BonPrix

Jak nakupovat

Zákazník po výběru zboží, které si vložíte do nákupního košíku, přechází k pokladně, kde dochází většinou k on-line platbě nebo si také může zvolit platbu na dobírku, což znamená, že zaplatí zboží až po převzetí. Skvělá je také možnost výběru přepravy zboží. Některé přepravní společnosti Vám dovezou zboží přímo domu ve vámi zvoleném čase anebo do zaměstnání, pokud vás zrovna nezastihli doma.

Tunika OttoTunika Otto Pletené šaty OttoPletené šaty Otto Svetr OttoSvetr Otto

Poštovné

K celkovému nákupu je nutné započítat také poštovné, díky němuž mnohdy nakupujeme mnohem více věcí, než opravdu potřebujeme, přeci, „když už platím to poštovné, tak toho koupím více, aby se to vyplatilo“. Ale to samé se děje i v obchodě, „když už tu jsem a hlavně, když jsou teď ty slevy.“

Kabát 3suissesKabát 3suisses Kožešinové boty 3suissesKožešinové boty 3suisses

Výhody a nevýhody nakupování přes internet

Velkou výhodou je čtyřiadvaceti­hodinový přístup k internetovému obchodu, protože mnohdy jsme až do večera v práci a pak už nemáme ani čas ani chuť běhat po obchodech a co hůř, většina obchodů až je v pozdních večerních hodinách zavřena. Další výhodou je nižší cena a zjišťování všech informací o daném výrobku, které se mnohdy v obchodě ani nedozvíme. Hlavně se také nemusíte mačkat a strkat s jinými zákazníky anebo se bát o svoji peněženku. Nevýhodou je pouze to, že se oblečení nemůžete zkusit a někdy také na obrázku vypadá jinak než ve skutečnosti.

Ochrana osobních údajů

Když nakupujete zboží přes internet, musíte uvést své jméno, adresu a jiné osobní údaje. Je dobré, aby Vám internetový prodejce slíbil, že Vaše osobní údaje dále nepoužije a nebudou Vám chodit spamy a další marketingové nabídky.

Článek Nejlepší nákupy? Jedině online z pohodlí domova. byl publikován 27. prosince 2011 v 00.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...