Kožené nebo pletené rukavice?

Tagy:  rukavice, kožené rukavice, kůže, společenské rukavice, pletené, palčáky, doplňek, doplňky, zima, zimní

Sponzorované odkazy:

Kožené nebo pletené rukavice?

Vlastníte zimní rukavice pouze do sněhu nebo i jako důležitý módní doplněk? V minulosti se rukavice nenosily jen v zimě, aby zahřály naše ruce, ale také jako módní doplněk, který dokázal váš celkový outfit pozvednout do jiné linie. Na rukavicích záleží i v dnešní době. Nejen na barevném provedení, tvaru a celkovém designu, ale zejména na použitém materiálu.

Zimní rukavice

Když se řeknou rukavice, asi jako první si představíte zimu, sníh a mráz. A je to tak, rukavice se staly symbolem zimy a většina z nás je nosí pouze v tomto období. Ovšem rukavice se mohou nosit i při jiné příležitosti, než pouze do sněhu. Co třeba připomenout různé večírky, společenské akce apod.? Rukavice jsou zkrátka úžasným doplňkem celkového outfitu, které stojí za to ve svém šatníku mít.

Od listopadu do dubna

V našich končinách je zima poměrně dlouhá, většinou je chladno od listopadu až někdy do dubna. Byla by škoda, kdybychom tuto část roku nevyužily k nákupu k moderním rukavicím (a ne k jedněm).
Je velice škoda vlastnit pouze jedny rukavice. Určitě mi dáte za pravdu, že neexistují rukavice, které by se hodily ke všemu, co v chladném období nosíte. Pokud patříte k těm, co tvrdí, že černé rukavice se hodí vždycky, jste na omylu. Ideální jsou i barevné rukavice, s vzory nebo s různými aplikacemi. A samozřejmě, to nejdůležitější musím zmínit – použitý materiál. Zkuste se jít podívat do šatníku, máte kožené nebo pletené rukavice?

Kůže

Máte kožené rukavice? Perfektní! Tento typ rukavic je opravdu elegantní a seriózní doplněk všech kabátu a zimních bund. Kožené rukavice můžete vzít nejen do města, do práce nebo do sněhu, ale i na večírek. Pokud chcete vypadat ležérně, můžete si rukavice vyměnit za pletené palčáky s různým designem, např. švédským vzorem, jeleny apod. Mladší generace zase ocení odvážnější trendy v podobě kožených rukavic s kovovými cvoky. Vybírat máte opravdu z čeho.
Mladé slečny a ženy, které chtějí vždy vypadat jako slušné a elegantní dámy, by si do svého šatníku měly pořídit kožené rukavice s prošíváním. Jedná se úžasný doplněk nejen na volný čas, ale i do společnosti.

autor: Kristinautor: Kristin

Pletené rukavice

Výhodou pletených rukavic je originalita. Co tím mám na mysli? Šikovné ženy si mohou takové rukavice zhotovit samy. Stačí vybrat vhodné klubíčko s příjemnou vlnou a dát se do pletení nebo háčkování. Zapomeňte na mýtus, že celý outfit musí být dokonale barevně sladěný. Rozhodně se nemusíte bát, sáhnout po výraznějších odstínech vlny. Pletené rukavice vás zahřejí a navíc se budou hodit nejen k elegantnímu kabátu, nebo bundě, ale i k saku či sportovnímu stylu.

autor: Eva Arnicanováautor: Eva Arnicanová
autor: Eva Arnicanováautor: Eva Arnicanová

Rukavice by neměly mít stejnou barvu jako vaše boty nebo kabelka. Mnohem lépe vypadají, když je sladíte s jednoduchým doplňkem, např. se zdobením na bundě, kabelce nebo s páskem.

Článek Kožené nebo pletené rukavice? byl publikován 17. února 2014 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...