Oblíbené domácí šití

Oblíbené domácí šití

Mohlo by se zdát, že dobám domácího šití dnes již dávno odzvonilo, ale opak je pravdou. Vlastní šicí stroje se i v dnešní moderní době přeplněných obchodů a sezónních výprodejů těší veliké oblibě. Ačkoliv jsou častěji důležitější pro osoby starší generace, i dnešní mladé maminky si rády po večerech opraví oblečení svých ratolestí pěkně v pohodlí domova, aniž by musely utrácet zbytečné peníze u švadleny.

Šicí stroj Brother J14Šicí stroj Brother J14

Jak na výběr šicího stroje

Osobní šicí stroje jsou standardním vybavením spousty domácností. Když si roztrhnete kalhoty, tričko nebo potřebujete spravit podšívku na oblíbeném kabátu, nemusíte běžet ke krejčímu, stačí zprovoznit stroj a pustit se do šití.

Mechanická nebo elektronická varianta

Záleží pouze na vás, jaké možnosti dáte přednost. Zatímco mechanické šicí stroje se ovládají ručně, ty elektronické obsluhujete pomocí integrovaného displeje značně ulehčujícího práci. Samostatnější přístroje se hodí pro náročné a profesionální uživatele. Pokud stroj potřebujete jednou za čas, vyplatí se vám spíše levnější mechanické provedení.

Celková náročnost obsluhy

Není nic horšího, než když se u správky oblečení musíte rozčilovat nad složitým či nelogickým systémem obsluhy. Začátečníkům doporučujeme vybírat modely s méně funkcemi, pokročilí šicí experti zase ocení rozšířené možnosti a nejmodernější vychytávky.

Co jsou overlocky?

Overlock Brother M1034DOverlock Brother M1034D

Nevíte, co jsou overlocky a k čemu jsou vůbec dobré? Jsou perfektními pomocníky při detailnějších a začišťovacích činnostech. Umí zároveň stříhat, šít a začišťovat látku. Můžete si na nich nastavit šířku výsledného stehu či intenzitu napnutí materiálu, čímž docílíte perfektního nařasení, které na klasickém šicím stroji zkrátka nemáte šanci zvládnout. Zdatnější a zkušenější domácí švadleny, které rády pracují s pleteninami, se bez správného overlocku neobejdou.

Článek Oblíbené domácí šití byl publikován 21. listopadu 2017 v 22.15 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...