Brother - šicí stroje jak pro domácí, tak pro profesionální použití

Brother - šicí stroje jak pro domácí, tak pro profesionální použití

Šití pro zábavu se těší stále větší oblibě, protože na internetu je lehce dostupná inspirace včetně střihů a návodů. Jednoduše si tak zhotovíte nejen originální oblečení, ale též bytové dekorace a hračky pro děti. Pokud svůj šicí stroj ještě nevlastníte, níže se dozvíte, jaké jsou možnosti a podle čeho vybrat ten nejlepší model pro vaše potřeby.

šicí stroješicí stroje

Zaměřeno na domácí použití

V případě, že budete mít šití jako koníčka, vsaďte na šicí stroje s přednastavenými programy a snadným ovládáním. K domácím účelům a šití pro zábavu nepotřebujete nikterak propracované funkce, jež by bylo třeba složitě nastavovat. Naopak oceníte 14 základních druhů stehů včetně nepostradatelného pružného entlovacího, pomocí něhož začistíte okraje. Práci vám usnadní rotační chapač a stabilní konstrukce. Zejména té byste měli věnovat pozornost. Upřednostněte celokovové provedení pro maximální stabilitu. Velmi důležitý je rovněž dostatek bezpečnostních prvků. Řeč je například o chrániči prstů a kyvném chapači zajišťujícím navázání horní i spodní nitě.

Pozdvihněte šití na vyšší úroveň

Pokud už běžné šicí stroje vašim potřebám zcela nevyhovují, vyzkoušejte své dovednosti na overlocku. Tento stroj slouží hlavně k sešívání pružných tkanin a úpletu. Proto je overlock velmi vhodnou pomůckou hlavně při šití triček, mikin, tepláků atd. Látku vám totiž nejen sešije, ale také odstřihne. Díky tomu získáte perfektně začištěný lem opatřený pružným stehem, u něhož nehrozí, že se na elastické tkanině přetrhne.

Velké oblibě se u pokročilých švadlen těší vyšívací stroje, neboť umožňují přenesení vybrané výšivky či monogramu na látku. A to jak vlastně navrženou, tak přednastavenou přímo ve stroji. Do vyšívacího stroje je možné připojit USB disk, z něhož si motivy poté stáhnete.

Článek Brother - šicí stroje jak pro domácí, tak pro profesionální použití byl publikován 20. prosince 2021 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...