Máte široký pas?

Sponzorované odkazy:

Máte široký pas?

Obdařila vás příroda postavou typu „jablko“? Máte celkem pěkné nohy, ale veškerý nadbytečný tuk se drží vašeho pasu? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na to, jak i s větším bříškem vypadat šik.

S větším bříškem noste šaty s pasem umístěným co možná nejvýšeS větším bříškem noste šaty s pasem umístěným co možná nejvýše

Co je lichotivé pro postavu s větším bříškem

Není zrovna jednoduché větší bříško obléci tak, aby nebylo moc nápadné. Většina žen s postavou jablko, mají i větší prsa a celkem štíhlé nohy, proto se snažte upozornit na vaše přednosti, abyste odvedla pozornost od bříška. Iluzi štíhlejšího pasu vytvoříte výstřihem do V a tričkem, či šaty se zavinovacím efektem, Když nebudou příliš těsné, nařasení schová pár centimetrů navíc.

Šaty a tuniky áčkového střihu volte tak, aby měly umístěný pás těsně pod prsy, tedy v nejužším místě vašeho trupu. Na optické protažení vaší siluety můžete v oblasti bříška využít maskování v podobě svislých pruhů. Zapomeňte naopak na módní šaty s kapsami, či na pouzdrové sukně, protože byste na svoje břicho jen přitáhla pozornost.

Zdůrazněte své nohy

Nemusíte zrovna nosit minisukně, či šortky, stačí si vzít podpatky, na podzim třeba k sukni zvolit zajímavě vzorované punčochy, či si opatřete jeansy s originální výšivkou, šisováním, či jinak zajímavé, abyste přitáhla pozornost na spodní část těla.

Správný materiál

U topů zanevřete na příliš strečové materiály, které jen přiznají každý faldík navíc, nejvíce vám prospějí volně splývavé, texturované materiály, či řasení. Chybu neuděláte ani delším topem, který má lem zakončený volánky, cípy, či je asymetrický. Které oděvy jsou dobré pro jablka?

Nenoste šaty a tuniky ve střihu Carmen, rozšíří vrchní část vašeho tělaNenoste šaty a tuniky ve střihu Carmen, rozšíří vrchní část vašeho těla

Topy

Topy volte s výstřihem do V, nejlépe takové, které se směrem dolů lehce rozšiřují. Nezapomeňte si koupit dobře padnoucí podprsenku. Výstřihy typu Carmen vám neudělají dobrou službu. Opticky vám přidají objem na pažích a váš střed bude vypadat jako velký neforemný čtverec. Naopak vám prospějí topy lehce asymetrické, například s jedním rukávem, či nestejně širokými ramínky. Vzory vám mohou také pomoci nějaké to kilo zamaskovat. Pokud nosíte náhrdelníky, či různé doplňky na krku, dbejte na to, aby končily nejníže v úrovni prsou, přívěsek, který se bude pohupovat na úrovni vašeho bříška, pro vás není to pravé. Můžete také vyzkoušet kratší tuniku přes přiléhavé kalhoty, či legíny. Bundy a svetry by měly být delší, neměly by končit v úrovni vašeho pasu. Využijte sílu vrstvení, dlouhý cardigan, či kabát do půl stehen lehce prodlouží siluetu a opticky zúží pas. Navíc schovají i širší boky.

Upozorněte na pěkné nohy, odvedete pozornost od bříškaUpozorněte na pěkné nohy, odvedete pozornost od bříška

Kalhoty

Pořiďte si kalhoty, které mají zapínání na boku, zipy a knoflíky přitahují pozornost ke středu těla. Kalhoty by měly být rozšířené nebo rovné a neměly by se do bříška zařezávat, ani by neměly příliš těsně obepínat stehna, aby se vyrovnaly proporce vašeho těla. Vyhněte se tolik oblíbeným kalhotám na jógu s extra sníženým rozkrokem. Naopak si dopřejte kalhoty s podélným ozdobným lemováním, nebo tenkými proužky, které prodlouží vaše nohy. Sukně a kalhoty volte se sníženým pasem, anebo bokové, abyste zbytečně nepoutala pozornost na problematické partie. I když pěkné štíhlé nohy svádějí k nošení skinny jeansů, nedělejte to, vaše silueta bude působit nevyváženě. A bříško přetékající před pas strečových jeansů není to, co potřebujete. Pokud k jeansům, či legínám vybíráte top v prodloužené délce, uvědomte si, že vám opticky zkrátí stehna a délku vašich nohou, proto k nim volte boty na podpatku, či platformě.

Článek Máte široký pas? byl publikován 26. července 2020 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...