Dámské zimní kabáty – jaký si vybrat podle typu postavy?

Sponzorované odkazy:

Dámské zimní kabáty – jaký si vybrat podle typu postavy?

Podzim se nám překulil do své chladnější poloviny a zima tu bude co nevidět. Každá správná dáma by měla ve svém šatníku vlastnit nejen zimní bundy, ale i kabáty. Jak si ale vybrat dámské zimní kabáty tak, aby nás nejen zahřály, ale podtrhly naši postavu?

Lámete si hlavu nad tím, který kabát vám bude slušet? Už nemusíte!Lámete si hlavu nad tím, který kabát vám bude slušet? Už nemusíte!

I kabát se dá vybrat tak, aby skryl naše nedostatky a vyzvedl naše přednosti – jak na to?

Drobné ženy

Malé a štíhlé ženy se nemusí kabátů vzdávat, jak se radívalo dříve, nemusíte se bát ani letos módních oversized kabátů. Klidně si můžete dovolit i kabáty s vycpávkami na ramenou a nemusíte se vyhýbat jasnějším barvám, či texturám.

Oversized kabáty jsou letos v módě, nesluší ale všemOversized kabáty jsou letos v módě, nesluší ale všem

Postava typu hruška

Majitelky této postavy bývají ve spodní části těla objemnější a tak je nutno přitáhnout pozornost k vrchní části těla. Volte kabáty vojenského střihu, s dvouřadými knoflíky, ozdobami na ramenou, zvýrazněte svůj štíhlý pas. Klidně svůj kabát ozdobte nějakou zajímavou broží. Spodní část kabátu by neměla příliš těsně přiléhat k vašim bokům a širším stehnům.

Přesýpací hodiny

Tyto šťastné ženy, které mají tu nejkrásnější ženskou postavu, mívají plné poprsí a jasně definovaný pas. Zimní kabát by měl být vyroben nejlépe na míru, protože tak podtrhne nejlépe vaši postavu. V délce se nemusíte omezovat, budou vám slušet jak krátké, tak i dlouhé dámské kabáty. Přitáhněte pozornost na váš pas.

Jablíčková postava

Máte větší poprsí a bříško, široká ramena a štíhlé nohy? Pak jste majitelkou postavy typu jablko. Jaký vybrat kabát na zimu? Nejlépe s větším výstřihem a zajímavým lemem dole. Odvedou pozornost od většího bříška. Zimní kabát, ani bunda by neměly končit v blízkosti boků, upozornily by na nesouměrnost vaší postavy. Volte kabáty do půli stehen, prodejte to, že máte krásně štíhlé nohy. Pomoci vám mohou kabáty, které mají svislé pruhy, prodlouží vaši postavu. Vycpávky, řasení ani záhyby vám dobrou službu neudělají.

Obdélníková postava

Máte atletické tělo a obdélníkovou postavu? Nemáte definovaný pas a úzké boky? Vám udělají nejlepší službu kabáty, které se od pasu mírně rozšiřují, s takzvaným áčkovým střihem, jaké nosí například vévodkyně Kate. Vytvoří iluzi štíhlého pasu a ženských boků. Naopak ruce pryč od oversized kabátů pánského střihu, či zimních bund v chlapeckém střihu.

Nyní, když už víte, jaký kabát vám bude slušet, už jen zbývá vybrat si tu správnou barvu a těšit se na zimu, až se v něm předvedete.

Článek Dámské zimní kabáty – jaký si vybrat podle typu postavy? byl publikován 31. října 2020 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...