Svetry a svetříky – víte, jak je nosit?

Sponzorované odkazy:

Svetry a svetříky – víte, jak je nosit?

V zimě je svetr jedním z nejuniverzál­nějších kousků oblečení ve vašem šatníku. Od podzimu do jara doplňuje váš outfit nejen svou estetickou stránkou, ale především jsou v při našem chladném podnebí prostě nutností.

Svetry jsou v zimě nutnostíSvetry jsou v zimě nutností

Svetry jsou velmi vděčnou součástí oblečení. Na kávu s kamarádkou, součást formálního outfitu, i na procházku s dětmi. Dokonce mohou skvěle ladit i s „malými černými“ šaty a fungují skvěle i jako náhrada dámského zimního kabátu. Víte však, jak svetry nosit?

Roláky jsou opět v móděRoláky jsou opět v módě

Celebrity a modelky letos vyráží v pletených oversized svetrech s opravdu mohutnými vzory, které vypadají, jako by vám je upletla babička. Nemáte-li šikovné ruce, nezoufejte, módní řetězce mají ve svých nabídkách spoustu svetříků přímo pro vás.

Dlouhý svetr

Dlouhý svetr, který je ideální pro všechna období, je tou správnou volbou, pokud se snažíte vykouzlit pohodlný a přitom elegantní outfit. Ností se s džínami, krátkou sukní, odvážnější dámy jím doplní kraťásky a tílko. Dlouhý svetr na knoflíky vám pomůže prodloužit siluetu. S džínami vykouzlí štíhlejší nohy. Oversized svetry a kabáty mají letos zelenou, ale vždy dbejte na to, aby vám správně seděly na ramenou, abyste v nich nevypadala jako v pytli.

Svetr s límečkem

Klasické svetry jsou fajn, pokud hledáte oživení do vašeho šatníku, vybírejte takové, které mají šálový límec, či volný rolák. Šálový límec může být ozdoben zajímavými knoflíky, například dřevěnými. Nechcete-li kupovat nový, vytáhněte nějaký starší model, doplňte jej zajímavou broží, či přikupte knoflíky a nový svetr je na světě.

Letos jsou v módě kožené kalhoty, či alespoň džegíny v tomto vzhledu. Skvěle vypadají, pokud jsou doplněny černým rolákem a cardiganem v kontrastní barvě. Budete vypadat elegantně, štíhleji a každému bude jasné, že se v módě vyznáte.

Svetr na knoflíky nahradí sako či blejzrSvetr na knoflíky nahradí sako či blejzr

Svetr s knoflíky

Vraťte se ke klasice, nejenže jsou v módě vzory, ale velké a zajímavé knoflíky jsou in. Propínací svetr s knoflíky vám udělá skvělou službu. Navíc je to velmi nadčasový kousek do vašeho šatníku. Doplní košile, tílka, halenky i roláky. Experimentovat můžete s knoflíky, vzory, barvami, pruhy i materiály. Velké kapsy neprospějí každé postavě, ale pásek, pokud již není součástí svetru, vykouzlí velmi ženskou postavu, která připomíná přesýpací hodiny. Nebojte se dlouhý a huňatý svetr přepásat kontrastním páskem, který známe z 80. let.

Svetr s krátkým rukávem?

Kdo říká, že krátké rukávy jsou jen na léto? Nebojte se nosit svetry s krátkými rukávy! Úpletový svetřík s krátkými rukávy je skvělou volbou do kanceláře. Máte-li obavy, že by vám přeci jen bylo chladno, podvlékněte pod takovýto svetřík jednobarevnou košili. Fantazii se meze nekladou. S halenkou bude krátký svetřík vypadat skvěle. Ve společnosti černé pouzdrové sukně s vysokým pasem vytvoříte velmi elegantní a feminí outfit.

Svetrové šaty působí velmi ženskySvetrové šaty působí velmi žensky

Svetrové šaty

Další variantou svetru jsou svetrové šaty. S páskem. A koženými legínami, či džegínami. Nesnižujte hodnotu tohoto outfitu a nenoste k nim bavlněné legíny, které nosíte, když doma uklízíte. Přepásejte je a upozorněte na štíhlý pas. Pokud jej nevlastníte, volte svetrové šaty se zajímavým límcem (popř. rolákem), který odvede pozornost od problémových partií. Nenašla jste v obchodě ten pravý svetr pro vás? Nevadí! Nakupte jehlice a upleťte si svetr podle svého, nejenže budete mít originální kousek, ale dokonce i nový koníček, který vám pomůže zahnat nudu zimních večerů.

Článek Svetry a svetříky – víte, jak je nosit? byl publikován 23. listopadu 2020 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...