Pánové, víte jak být na jaře in?

Sponzorované odkazy:

Pánové, víte jak být na jaře in?

S blížícím se jarem bude pomalu čas na to, odložit zimní bundy, kabáty a boty do skříně a vyndat jarní oblečení. O tom, co bude na jaře v módě pro ženy, jsme již psali, pánům poradíme nyní. Protože i muži se chtějí cítit ve svém oblečení dobře a držet krok s módními trendy.

Na jaře je nejvyšší čas obměnit šatníkNa jaře je nejvyšší čas obměnit šatník

Pánové většinou nemívají ten ženský moment, kdy žena stojí před přeplněnou skříní a tvrdí, že nemá co na sebe. Pokud ano, neumí nakupovat kousky, které nejde vzájemně mezi sebou kombinovat. To je totiž základ všech základů – pořizovat si do šatníku kvalitní nadčasové kousky, díky kterým můžeme vytvořit velké množství kombinací.

Jaro má pro oblékání své specifikum. Ráno bývá velmi chladno a odpoledne je počasí na tričko s krátkým rukávem, takže je velmi efektní nosit několik vrstev oblečení, které lze v průběhu dne postupně odkládat.

Boty noste pouze kvalitní a hlavně čisté!Boty noste pouze kvalitní a hlavně čisté!

Začněme od základů

Pravý gentleman se pozná podle bot. Přes to nejede vlak. Boty musí být kvalitní a především čisté a neokopané. Letošní jaro přeje semišovým polobotkám, velmi in jsou béžové, hnědé a šedé. Nemusíte se uchylovat pouze k černé obuvi se smyslu hesla, že černá ladí ke všemu. To ostatně ani není až tak pravda. U semišových bot dbejte na pečlivou údržbu, nenoste je, když příliš prší a když už se stane, že vám zmoknou, nezapomeňte je usušit, jinak na nich budete mít skvrny a mapy.

Nemusíte nosit pořád jen džínyNemusíte nosit pořád jen džíny

Kalhoty

Do kanceláře se dlouhým kalhotám nevyhnete. Na jaro se perfektně hodí lehké vlněné kalhoty, nebo alespoň s částečnou příměsí tohoto materiálu. Vlna hřeje, dobře drží tvar a je pohodlná. Dalším tipem na skvělé kalhoty na procházku po městě, na kávu i na neformální večeři jsou tzv. chino kalhoty, snadno se udržují, nepotřebují nosit do čistírny a dobře se kombinují například s ležérním svetrem, či mikinou. U dam se od skinny a slim fit střihů kalhot upouští, vy si tento střih ještě letos můžete dosyta užít.

Svetr se hodí vždyckySvetr se hodí vždycky

Svetr

Málokdy vypadá muž příjemně upraveně, jako když má na sobě dobře padnoucí svetr doplněný například polo tričkem, nebo když ze svetru vykukuje košile, kterou měl v kanceláři. Na odpolední zařizování ve městě, či první jarní rande se svetr dokonale hodí. Nepůsobí škrobeně formálně jako sako a oproti mikině ve svetru budete vypadat upraveně. Sepraná oversized mikina na nikoho dojem neudělá, nechte si ji na cestu do posilovny, či na výlet do hor.

Saka, bundy, kabáty

Stejně jako ženy i muži rádi nosí přes sako universální baloňák, který je s většími, či menšími úpravami v módě déle než dvacet let. Pokaždé, když budete potřebovat vypadat sofistikovaně, elegantně a upraveně, například když vyrážíte na důležité obchodní jednání, zvolte tento kus svrchního oblečení. Pro každodenní cesty do práce vám bude stačit na sako lehká jarní bundička, až bude tepleji, vystačíte si pouze se sakem. Na odpoledne vytáhněte ze skříně posledních pár let opomíjené jeansové a kožené bundy – ty letos na jaře hlásí návrat do módy.

Nezapomeňte na stylové sluneční brýleNezapomeňte na stylové sluneční brýle

Myslete i na doplňky

Protože doplněk kompletuje outfit , myslete na doplňky. Značkové hodinky, kvalitní pásek, baret a sluneční brýle – to je několik doplňků, díky kterým budete moci zapůsobit. Do kvalitních slunečních brýlí se vyplatí zainvestovat. Nejenže chrání váš zrak před ostrým jarním sluníčkem, ale také rámují váš obličej. Brýle kupujte takové, které se hodí k tvaru vašeho obličeje, zapomeňte na trendy, které vám nesluší. Máte-li dioptrické brýle, pořiďte si i sluneční brýle s dioptriemi, vyhnete se neustálému přendávání brýlí. Skvělým tipem jsou ty se samozatmavovacími sklíčky.

Článek Pánové, víte jak být na jaře in? byl publikován 10. března 2021 v 09.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...