Tipy pro těhotné – jak oblékat rostoucí bříško?

Sponzorované odkazy:

Tipy pro těhotné – jak oblékat rostoucí bříško?

Podařilo se a vy netrpělivě vyhlížíte příchod svého potomka? Už vám pomalu, ale jistě roste bříško a vy se přestáváte vejít do vašeho běžného oblečení? Přinášíme vám pár tipů na to, jak být chic i s rostoucím bříškem.

Jak se oblékat v těhotenství?Jak se oblékat v těhotenství?

Když se podíváte na sociální sítě, tak všechny modelky a herečky mají malinkaté bříško, navíc oblečené do těch nejznačkovějších šatů. Vy si oproti nim připadáte jako velryba? Jsou to běžné pocity. K těhotenství bohužel patří i oteklé prsty, kotníky a pár kilogramů navíc. Ale i tak se můžete obléci, abyste se cítila a vypadala dobře.

Kdy začít nosit oblečení pro těhotné?

To je jen na vás, obvykle kolem čtvrtého měsíce vám bude vaše běžné oblečení těsné. Zejména kalhoty, přes které začne těhotenské bříško přerůstat. Pokud chodíte do práce a sedí v kanceláři, je to velmi nepříjemné. Naštěstí se dnes vyrábí spousta druhů kalhot, šortek a sukní s volným bříškem, které mají elastickou vsadku, aby byly pohodlné i pro větší bříška.

Pokud nechcete do těhotenského oblečení příliš investovat, nejlepší službu vám udělají volné šaty a strečové sukně. Nezapomeňte je doplnit punčochovými kalhotami, které mají kompresní funkci. Zejména v práci je opravdu oceníte, nebudou vám otékat nohy.

Když už jsme u nohou, ty v těhotenství velmi trpí, nejenže nosí hmotnost navíc, ale také otékají, jsou choulostivější na otlačeniny, oděrky, objevují se křečové žíly. V opravdu velkém horku jim uděláte nejlepší službu, když je budete mít co nejčastěji nahoře, pokud jste již doma, občas je osprchujte střídavě vlažnou a studenou vodou.

Jakou velikost těhotenského oblečení koupit?

Máte již doma jednoho či dva raubíře? Bude pro vás jednodušší odhadnout, jak moc přiberete. Čekáte-li svého prvního potomka, je to těžší. Většinou se vejdete do těhotenského oblečení o číslo větší, než byla vaše původní velikost. Nosíte-li běžně například velikost 40, měla byste se v pokročilém stádiu těhotenství vejít do oblečení pro těhotné velikosti 42. Jsou samozřejmě i šťastnější maminky, které přiberou pouze v oblasti bříška a postava se jim příliš nezmění, ale těch je menšina.

Šaty vám budou slušetŠaty vám budou slušet

Stejně jako před těhotenstvím, kupujte oblečení, které je pro vás pohodlné. Zejména v létě je extrémně důležité oblékat šaty, které jsou vyrobeny z prodyšných materiálů. Nesoukejte se do příliš těsných a elastických kousků – mohla byste v horku i omdlít. Těhotným ženám kolísá krevní tlak, do toho horko, dusno a problém je na světě.

Je pořízení těhotenského oblečení velkou investicí?

To záleží na tom, zda si chcete užít oblékání svého bříška, zda během těhotenství vyrazíte i na nějaké společenské akce, kam bude třeba obléci večerní šaty a také na sezóně, během které budete těhotná. Maminky, které nosí bříško přes léto, to mají snadnější, protože jim službu udělají volné letní šaty, které již v šatníku mají. Na podzim a v zimě budete muset chtě nechtě investovat do těhotenských kalhot, či jeansů, pár těhotenských legín, které můžete také nakombinovat například s vlněnými šaty, či kardiganem a těhotenskou tunikou.

Těhotná ženaTěhotná žena

Základní těhotenské oblečení:

  • Kvalitní podprsenky a kalhotky pro těhotné
  • Kompresní punčochy
  • Několik triček, či tunik pro těhotné, nejlépe v universálních barvách
  • Těhotenské kalhoty
  • Legíny pro těhotné
  • Volné maxi šaty
  • Oversized bundička nebo blejzr
  • Propínací blejzry či kardigany
  • Kvalitní dostatečně široké boty
Těhotenství ženám slušíTěhotenství ženám sluší

Náš tip: Volte zavinovací a zavazovací oblečení, bude růst spolu s vámi. Také myslete na to, aby šlo těhotenské oblečení nosit i v šestinedělí, aby v něm šlo pohodlně kojit, ušetříte si tak spoustu peněz.

Článek Tipy pro těhotné – jak oblékat rostoucí bříško? byl publikován 5. července 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...