Jak se obléci vhodně na každou příležitost

Sponzorované odkazy:

Jak se obléci vhodně na každou příležitost

Nemusíte mít doma skříně, které přetékají pod náporem oblečení, je důležité, aby v nich byly nadčasové kousky, které se hodí ke všemu. Přesně tak to dělají lidé, kteří, ať se objeví na jakékoliv společenské události, vždy vypadají skvěle. Víte, v čem zazářit?

strojte se vkusněstrojte se vkusně

Během roku nás čeká spousta společenských akcí – od firemního vánočního večírku, po silvestrovský bujarý večírek, přes návštěvu tchýně, křtiny, svatby, formální setkání s klienty. Občas je na pozvánce požadován kapku přísnější dress code a kdo se v tom všem má vyznat, ještě ke všemu je ohledně vhodného oblečení spousta lidových povídaček, co by se mělo, či naopak nesmí. Třeba jako to, že kromě nevěsty by neměly mít ženy na svatbě nic bílého.

Mějte v šatníku universální kouskyMějte v šatníku universální kousky

Nemám co na sebe…

Klasika – významný večer se blíží a vy stojíte u otevřené skříně a propadáte panice. Máte sice hezké šaty, ale nemáte k nim boty, či kabelku… Na jednu stranu, pokud máme pozvánku s uvedením očekávaného stylu oblečení, usnadní nám to výběr, ale co na sebe na akci, kde nevíme, jak budou oblečeni ostatní? Malé černé! Ty nikdy nezklamou. Pokud víte o někom, kdo se chystá na stejnou akci, nebojte se zeptat, v čem se tam chystá vyrazit. Vždy je ale lepší přijít více „nastrojená“ než vyrazit v jeansech na party, kde budou všichni v elegantním oblečení.

Chybou nebudou ani klasické denní šaty například s drobnými kvítky, či puntíky, elegantní lodičky a blejzr, či sako. Toto oblečení využijete, pokud na nějakou akci vyrazíte rovnou ze zaměstnání. Další variantou je klasický kalhotový kostým doplněný nějakým zajímavým topem. Bílá halenka působí příliš formálně a usedle.

SvatbaSvatba

Svatba

Na svatbu se hodí vysoce elegantní oblečení, pánové sáhnou po obleku, popřípadě smokingu, ženy by měly mít šaty (ne bílé), nejlépe v délce po kolena s nepříliš odhaleným dekoltem. Hezky vypadají šaty, které mají sukni střiženou do A. Vyhněte se na svatbu příliš vzorovaným šatům, vypadají většinou rušivě na fotkách. Barvy vhodné na svatbu jsou pudrově růžová, mentolová, nebesky modrá, pistáciová, či lila.

Koktejlové šatyKoktejlové šaty

https://www.zalando-lounge.cz/…B121C064-K11

Koktejlová party, či zásnubní večírek

Na koktejlovou party, či na něčí zásnuby se nejvíce budou hodit elegantní šaty po kolena, se zahalenými rameny, popřípadě ty na ramínka doplňte vhodným blejzrem, či sakem. Zde si o vynesení do společnosti přímo říkají tzv. „malé černé“ šatičky.

Malé černé šatyMalé černé šaty

https://www.zalando-lounge.cz/…EG21C0BW-K11

Křtiny

Nebo další náboženské obřady – pokud nejste věřící, raději se pořadatelů zeptejte, co se předpokládá za oblečení, či si o tom něco přečtěte. Abyste nezpůsobily nějaké náboženské faux pas. Každé náboženství má nějaká svá nepsaná pravidla. Každopádně do kostela nepatří vykukující podprsenka, příliš otevřený dekolt, či minišaty, ty si nechte na diskotéku, anebo na silvestrovský večírek. Stejně tak jsou nevhodné třpytky a přílišné zdobení a topy s nápisy.

Článek Jak se obléci vhodně na každou příležitost byl publikován 20. října 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...