Jak se obléknout na firemní štědrovečerní večeři?

Jak se obléknout na firemní štědrovečerní večeři?

Firemní Štědrý večer nebo štědrovečerní večeře s kolegy je událost, která vyžaduje správnou stylizaci. Jak se na takovou příležitost obléknout? Podívejte se na nápady na elegantní a slavnostní oblečení určené pro ženy i muže!

Štědrovečerní pracovní setkání – základní pravidla oblékání

Firemní vánoční setkání lze uspořádat několika způsoby, například v kanceláři během pracovní doby, ale mohou mít i podobu večerní akce v restauraci. S ohledem na tuto skutečnost by volba stylizace měla vycházet z formy, v jaké se bude konat předvečer.

Co byste měli mít na paměti, když vytváříte stylizaci pro takové setkání? Především volte oblečení v elegantním stylu, které podtrhne slavnostní ráz události. Nevybírejte si proto sportovní, neformální, které budou v rozporu se slavnostním rozměrem události.

Pro schůzky v kanceláři je nejvhodnější outfit formálního charakteru, zatímco pokud je akce naplánována venku, můžete zvolit slavnostní, společenské oblečení.

Stylizace pro firemní štědrovečerní setkání pro ni. Co stojí za to si obléknout?

Pokud se má firemní Štědrý večer konat v kanceláři, je nejlepší zvolit formální stylizaci, která není příliš ozdobná, ale zároveň vypadá elegantně.

Elegantní dámský oblek s botami na jehlových podpatcích nebo lodičkami bude hitem firemního štědrovečerního večírku. Můžete si vybrat model ve slavnostní barvě, např. ve vínové nebo smaragdové. 

Alternativní volbou mohou být cigaretové kalhoty a elegantní halenka, například ve slavnostní kostku, nebo s vkusným šifonem, krajkou a nabíranými rukávy.

Můžete také nosit formální midi šaty s vypasovaným střihem nebo rozšířeným spodním dílem. Pak je nejlepší zvolit model s delšími rukávy.

Pokud naopak chcete připravit stylizaci na večer do restaurace, zvolte elegantní koktejlové šaty nebo dokonce dlouhé šaty až na zem. Vyhněte se však plesovým šatům a silně rozšířeným střihům.

Šaty v tmavých barvách, jako je např. nadčasová černá nebo vínová v okouzlujícím veluru, ale také modely s krajkou, třpytivými flitry ve zlaté, červené, tmavě modré nebo smaragdové barvě jsou vhodné pro slavnostní firemní Štědrý večer v restauraci.

Jak připravit stylizaci pro muže na firemní Štědrý večer?

Při vytváření pánské stylizace na firemní vánoční večírek se vyplatí zaměřit se zejména na outfity se saky a obleky.

Když chcete, aby stylizace nebyla tak formální, můžete zvolit chinos kalhoty a tvídové sako. Takový komplet doplňte klasickou košilí, kterou můžete nosit i se svetrem s výstřihem do V. Případně zvolte tenký rolák v černé barvě.

Chcete-li stylizaci dodat vánoční rozměr, zvolte kostkované kalhoty nebo kostkované sako, případně přidejte kostkovanou kravatu nebo motýlka.

Doplněním stylizace by měly být pánské kožené boty. Můžete si vybrat klasické kožené polobotky, například v černé nebo hnědé barvě. Případně si obujte pánské kožené boty, které se hodí i k méně formálním stylizacím.

Článek Jak se obléknout na firemní štědrovečerní večeři? byl publikován 27. listopadu 2022 v 01.15 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...