Jak poznat kvalitní kabát na zimu?

Sponzorované odkazy:

Jak poznat kvalitní kabát na zimu?

Rozhodla jste se, že si přeci jenom uděláte radost a na letošní zimu si koupíte kvalitní zimní kabát, který bude nadčasový, a investujete do něj více peněz? My vám přinášíme pár tipů na to, jak poznat opravdu povedený kousek od předraženého kousku, který vám společnost moc dlouho dělat nebude.

Zimní kabátZimní kabát

Ceny se u jednotlivých módních značek velmi liší a neznamená, že pokud je kabát velice drahý, že bude i drahý. Některé řetězce s módním oblečením si stále nechávají šít v Číně a Turecku, kvalita provedení je mizivá a přesto prodávají kabáty s cenovkou kolem pěti tisíc. Na pultech obchodů tak seženeme nejrůznější kabáty s obrovskými rozdíly v kvalitě.

Vybírejte pečlivěVybírejte pečlivě

Vybírejte podle použité tkaniny

Jste-li začátečník, orientujte se podle použité látky. Většina obchodů používá k ušití kabátů levnou látku, ještě levnější na vnitřní podšívky. Díky tomu se můžete snadno zorientovat. Jak vypadá podšívka skrčená a laciná již v obchodě, ruce od takového kousku pryč! Svrchní oblečení je opravdu důležité, protože nás v zimě musí chránit před nepříznivým počasím. Za lepší látku si připlatíte, ale také více vydrží a vám bude teplo a nepromoknete.

Kvalita ušití

Zkontrolujte švy. V zemích, kde se kabáty šijí je levná pracovní síla a některé vnitřní švy podle toho vypadají, určitě nechcete, aby vám praskla podšívka jen co si budete poprvé zavazovat boty, že? Otočte kabát na ruby a zkontrolujte kvalitu provedení tam, kde to není při běžném nošení vidět. Také se podívejte na zipy, patenty a knoflíky. Vypadají lacině? Tak takový kabát ponechte s radostí v obchodě!

Příliš levný kabát mnoho parády neuděláPříliš levný kabát mnoho parády neudělá

Také se do kabátu oblečte a zjistěte, jak vám sedí. Zejména některé levné obchody prodávají kabáty, u kterých nesedí nárameníky a dřou v oblasti podpaží. Nebo jsou tam naopak příliš volné a to vám bude při běžném nošení také vadit. Také se podívejte do kapes, jsou rovné, nejsou v nich díry, nezačištěné stehy, překrývá podšívka lemy ušití? Kapsu vytáhněte a objevíte-li uvolněné nitě, kabátu řekněte jasné NE.

Také se ujistěte, že je na cedulce uvedeno, jak se o kabát má pečovat a jaké materiály jsou použity, musí být vyobrazena jak svrchní látka, tak podšívka. Některé kabáty zvládnete vyprat v pračce, jiné budete muset nosit do čistírny a to se při dnešních cenách řádně prodraží.

Článek Jak poznat kvalitní kabát na zimu? byl publikován 8. prosince 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...