Jak si vybrat kabát podle typu postavy?

Sponzorované odkazy:

Jak si vybrat kabát podle typu postavy?

Potřebujete na zimu nový kabát? Jak si vybrat kabát, který vás zahřeje a bude navíc lichotit vaší postavě? Kabáty jsou jednou z věcí v šatníku, u které se vyplatí dbát na kvalitní střih. Protože na vzhledu kabátu v zimním období závisí celkový dojem z vás. Doplňky – jako šála, čepice, rukavice a kabelka, to už příliš nezachrání.

Běžný kabát z konfekce

Pokud se rozhodnete kabát koupit v klasickém levnějším obchodu s konfekcí, možná narazíte na problém. Zejména pokud máte širší ramena, boky, či plnější prsa. Kabáty jsou i ve velkých velikostech ušity většinou tak, aby vypadaly hezky na co největším počtu osob dobře. Nebývají vypasované, většinou se krčí na ramenou, či škrtí v podpaží. Máte-li větší ňadra, kabát vám sedí dokonale, ale knoflík přes prsa nezapnete, musíte si vzít větší kabát, který zapnout půjde, ale zase v něm budete vypadat jako v pytli od brambor.

postavou přesýpacích hodin si musíte vybrat kabát, který je vypasovaný, má záševky a vsadky. V nevypasovaném kabátu budete působit hranatě a mnohem mohutnější, než doopravdy jste. Určitě by měl váš kabát mít i zajímavý pásek.

Se širšími boky věnujte velkou pozornost délce kabátu. Raději zvolte kabát delší, protože krátký kabát bude končit na nejširším místě vaší postavy a přitáhne pozornost k problematické partii.

Má-li vaše postava tvar obráceného trojúhelníku, tedy máte ramena výrazně širší, než boky, potřebujete takový kabát, který proporčně vaši postavu vyrovná. Zapomeňte na ramenní vycpávky, velké knoflíky, klopy, kožešinové límce. Pro vás bude skvělý vypasovaný kabát v jednoduchém střihu, který se dole rozšiřuje, tedy kabát v áčkovém střihu.

Ženy s postavou typu jablka mají mohutnější střed těla a většinou štíhlé nohy. Jaký typ kabátu vybrat pro jablíčkovou dámu? Vy musíte odvést pozornost od pasu, nejlépe k nohám, tedy vám prospěje kabát delší, třeba i se zdobeným spodním lemem.

Drobné ženy, které měří méně než 160 cm, by to neměly přehánět s příliš dlouhými kabáty. Klidně zvolte kratší, s převázaným pasem, to vám opticky prodlouží nohy.

Článek Jak si vybrat kabát podle typu postavy? byl publikován 16. listopadu 2022 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...