Jak si vybrat dokonalý svetr?

Sponzorované odkazy:

Jak si vybrat dokonalý svetr?

K zimě bezesporu patří kromě horkého šálku čaje, také huňatý svetr, který dokáže zahřát. Jak si vybrat ten správný svetřík, aby dlouho vydržel pěkný a nám to v něm slušelo?

Určitě se vám jistě stalo, že jste si v obchodě vybrala krásný měkoučký svetr, do kterého byla radost se zachumlat, ale po prvním vyprání celý zplstnatěl, i když jste dodržela pokyny pro jeho údržbu. Kvalitní svetr není levnou záležitostí, tak si dejte v obchodě na čas a vybírejte opravdu pečlivě.

Nejen očima a pohmatem, ale také prostudujte cedulky, přeci po každém nošení neponesete svetr do čistírny! Svetr vyberte tak, aby podtrhl siluetu vaší postavy, ale aby se dal snadno udržovat a prát doma v pračce. Jedinou výjimkou, která stojí za návštěvy čistírny kašmírový svetr.

Na jakou příležitost?

Již před nákupem svetru byste měla vědět, pro jaký svetr do obchodu jdete. Chcete velký široký a delší svetr, který budete moci nosit s páskem k legínám, či džegínám? Anebo potřebujete svetr do pasu, který doplní pouzdrovou sukni a klasické byznys kalhoty?

Výstřih nebo rolák?

Dalším kritériem pro výběr svetru, které vám ulehčí v obchodě výběr bude, jaký výstřih budete u svetru chtít. Do V, do U, lodičkový, či dáte přednost asymetrickému výstřihu, či dokonce roláku?

Oversized?

V poslední době se spousta kousků do našich šatníků prodává v tzv. OVERSIZED střihu. Takový svetr bude skvělý na volný čas, na chalupu, na nákupy, všude tam, kde se potřebujete cítit pohodlně. Ovšem pozor, takový střih zejména u svetru přidává opticky kilogramy navíc. To můžete vyřešit páskem, či tím, že do zaměstnání a důležité pochůzky si pořídíte svetr klasičtějšího střihu.

Jaký materiál?

Můžete vybírat z kašmíru, vlny, angory, fleecové pleteniny, úpletu, či žebrovaného vzhledu úpletu. I styl pletení, vzory, použitá šíře vláken – to vše dokáže přidat na objemu.

Článek Jak si vybrat dokonalý svetr? byl publikován 21. listopadu 2022 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...