Menstruační kalhotky jsou čím dál oblíbenější

Sponzorované odkazy:

Menstruační kalhotky jsou čím dál oblíbenější

Menstruační cyklus provází ženy po dlouhé období jejich života. S menšími pauzami během těhotenství a kojení, se pravidelně každý měsíc potýkáme s PMS, bolestmi břicha, nepohodou a otázkou, jaké hygienické pomůcky máme používat. Aby vyhovovaly nejen nám, ale navíc neškodily ani planetě. Tampóny a vložky samozřejmě bývají volbou číslo jedna. Je jednoduché si je obstarat, plní svou funkci, jsou jednorázové a pohodlné na používání.

Bohužel ani jejich výroba, ani jejich likvidace, nejsou zrovna přívětivé k životnímu prostředí. Navíc chemikálie, které jsou použity na jejich výrobu, nejsou zdravé ani pro nás.

V poslední době se tak roztrhl pytel s nejrůznějšími alternativami – ať se již jedná o menstruační kalíšky, látkové vložky, použití menstruační houby, či menstruačních kalhotek. Kdo se má v té široké nabídce na trhu vyznat?

Pro mladé slečny jsou nejvhodnější menstruační kalhotky, u tampónů a kalíšků bývá problém s trénováním zavádění. Navíc mladé dívky tráví spoustu času ve škole sezením, a tak jim menstruační kalhotky pomáhají dodat jistotu, že jim prádlo nikde neproteče a nebudou vystaveny trapnému výsměchu od svých spolužáků v případě skvrny na džínách.

Proč jsou menstruační kalhotky volbou číslo jedna?

I když se reklamní spoty v televizoru předhánějí v ujišťování, že s tampónem je váš pohyb během menstruace naprosto v pohodě a můžete s ním i plavat a sportovat, stále však působí mnohdy nepříjemné pocity, i když je dobře zavedený. Menstruační kalhotky jsou prvním výrobkem, který umožňuje opravdu přirozený pohyb bez strachu z protečení. Jejich materiál je velice měkký a příjemný na nošení. Cítíte se tak přirozeně, nikde vás nic netlačí. U vložek bývá problém to, že v některém oblečení je vidět, že ji máte, to s menstruačními kalhotkami také odpadá.

Stejně tak se někdy stane, že se křidélka vložek majitelce ze spodního prádla uvolní a přilepí na kůži, což způsobí odřeninu, či vyrážku. I tomuto problému se s menstruačními kalhotkami vyhnete.

Největší výhodou používání menstruačních kalhotek je však jejich snadné použití. Jednoduše si je obléknete a můžete vyrazit. Jejich údržba je jednoduchá, snadno z nich menstruační krev opláchnete a pak je dáte vyprat stejně jako jakékoliv jiné spodní prádlo.

Důležitým aspektem u menstruačních pomůcek je jejich ekologičnost. Věděla jste, že průměrná žena spotřebuje během života až dvacet tisíc tampónů, či vložek? To už je pěkná hromada, že. S menstruačními kalhotkami pomáháte šetřit přírodu. A ano, samozřejmě také díky tomu, že se musí prát zanechávají stopu v podobě spotřeby vody pracího prášku, ale v porovnání s nekonečným rozkládáním tampónů a vložek na skládkách, je tento způsob přeci jen ekologičtější.

Bezpečí

Menstruační kalhotky mají ještě jednu obrovskou výhodu. Při používání tampónů vám hrozí syndrom toxického šoku (TSS), na který můžete dokonce i zemřít. Díky menstruačním kalhotkám můžete být i v tomto ohledu bezstarostná, protože se vás jednoduše syndrom toxického šoku nebude týkat. A co vy? Už jste vyzkoušela menstruační kalhotky?

Foto: Pixabay.com https://cz.pinterest.com/…04853432887/

Článek Menstruační kalhotky jsou čím dál oblíbenější byl publikován 1. května 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...